Grazi látogatást tesz a Sapa

Az osztrák jégkorongbajnokság alapszakaszának 27. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 kétgólos hátrányból fordítva nyert Ljubljanában az Olimpija vendégeként. A magyar bajnok sikerének köszönhetően a szlovénekkel szemben makulátlan mérleggel bír. Ma Grazba látogatnak a kék-fehérek, ahonnan idén már győztesként távoztak.

Tóth Bence

A szezon eddigi két mérkőzésén a Sapa Fehérvár AV19 számára nem okozott gondot az Olimpija Ljubljana legyőzése, két magabiztos sikert követően pénteken a harmadikra készültek a sérültjei miatt kissé felforgatott Ördögök. A szlovének nem szerették volna, ha becsületükön újabb csorba esik, így felettébb motiváltan vettették magukat a küzdelembe - nem is eredménytelenül. Kezdés utáni villámgóljukat követően mezőnyben hiába tűnt aktívabbnak a Fehérvár, Pancéék alaposan ráijesztettek Kevin Primeau tanítványira, 3-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

- Nem kezdtünk jól - sóhajtott a felzárkózó találatot jegyző Tóth Adrián, majd így folytatta: - Miután sok helyzetünket kihasználatlanul hagytuk, szerencsés gólokkal megléptek a szlovének.

Innen is volt visszaút a kék-fehéreknek, s Sofron István győztes találatát követően forrósodott csak igazán a helyzet, de Munro állta sarat. A Sapa kétgólos hátrányról fordította a maga javára a meccset idegenben, ez pedig nagy fegyvertény és biztató a folytatásra nézve. Ma 17.30-kor a hat közé vezető út következő állomásán az igen hektikus teljesítményt nyújtó Graz következik.

-Idegenben megy a szekerünk, arra készülünk, hogy megverjük őket. Nincs nagy győzelmi kényszer rajtunk, bár a Znojmó elleni meccsek fájó pontot jelentenek, szerintem elcsípjük a playoffot - bizakodott a pénteken élete harmadik EBEL találatát lövő Tóth.

Most is sok a sérült a Sapánál, a Justin DaCosta és Eric Johansson mellett Nagy Gergő térdével továbbra is "pengeélen táncol", bár pénteken a farmcsapatot erősítette. A sárkányok ellen Kovács Csaba egyenlítő góljánál szerepet játszó Mihály Árpád pedig a kórházból esett be a tegnap délutáni edzésre.

- A nagy lábujjam sérült meg, miután egy lövés eltalálta. Reméljük rendben lesz, bár most nem tudok ráállni, s fáj. Szerencsére korcsolyában nem érzek semmit – bosszankodott a korábban vállsérüléssel bajlódó Mihály, majd így összegezte a szlovéniai sikert: - Láttuk, hogy mindenki nyer mögöttünk, össze kellett hát szednünk magunkat. Szorít az idő, kevés meccs van már hátra, minden pontra szükség van. Győzelmünk kulcsát az jelentette, hogy mindegyik sorunk lőtt gólt. A jövőben is az egységes csapatmunka vezethet eredményre. Nélkülözve sérültjeinket arra törekszünk, hogy ne komplikáljuk túl a játékunkat, s 60 percen keresztül fegyelmezetten korongozzunk ma - mondta a 7 pontnál járó Mihály.

A ljubljanai sikerét követően bár nem áll rájátszást érő helyen a Fehérvár, mégis fontos két pontot gyűjtött be. A Graz Znojmón aratott győzelmével egyértelműsítette, hogy hiába van a hatodik helytől hat pontnyira, nem adja fel a rájátszásért folyó versenyfutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!