Ez történt a megyében februárban

Fejér megye - Ezúttal az idei esztendő február hónapjának néhány fontosnak és érdekesnek ítélt történését idézzük fel összeállításunkban.

Tihanyi Tamás

Egy  hír a  februári címoldalról: Lopják az üzemanyagot, mert soha nem látott magasságokba szökött a benzin és a gázolaj ára a kutaknál.  Ez akkor 351 forintos benzin, 345 forintos gázolaj árat jelentett a megyeszékhely legolcsóbb kútjánál. Újságírónk megjósolta, hogy  ez felszökhet még 400 forintra is. Nos, lassan már azt a jóslatot is visszasírjuk.
Februárban fenyegetővé vált  a devizahitelesek helyzete, egyre többen váltak fizetésképtelenné a megyében is. Lapunk az érintett családok sorsán  keresztül mutatta be a  helyzetet, megoldás akkor még csak nem is körvonalazódott. Bár a hitelek többségét az emberek még a Gyurcsány-kormány alatt vették fel, a jelenlegi hatalomra maradt a tűzoltás. Sokak szerint ez sikerült, mások szerint nem. 


A Családok Éve nyitóeseményén több százan demonstráltak a házasság értéke mellett a megyeszékhelyen. Elhangzott egy résztvevő szájából: - Nem a házassággal van a baj, hanem az emberrel, aki nem tud, vagy nem akar felnőni ahhoz a kapcsolathoz, amelyre a lelke mélyén vágyik, amelyben megtalálja végre önmagát és életének értelmét. Az eseményen Spányi Antal megyés püspök megáldotta a jelenlévő családokat. 
A január közepén három halálos áldozatot követelő budapesti diszkótragédia után több hétvégén is ellenőriztek a rendőrök Fejér  szórakozóhelyein. Nagy hibát nem találtak.
Éles vitákat váltott ki Dunaújvárosban az alapfokú oktatási struktúra átalakítása, a tiltakozó aláírásokat (6436-ot) átadták a polgármesternek. 
Garancsi István, a Videoton FC  tulajdonosa lapunk kérdésére (amikor arra céloztunk, összeveszett az edzővel) februárban azt mondta: - Szeretném leszögezni, a klub vezetésének és nekem is töretlen a bizalmam a Mezey György által végzett szakmai munka iránt. Hiszem, hogy munkájának gyümölcseként a Vidi megnyeri első bajnoki címét.
A bajnoki cím jött, Mezey ment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!