Emléktáblát helyeztek el a Szent István Király Múzeum falán

Székesfehérvár - Szerdán délelőtt az Országzászló téren emléktábla avatással emlékeztek Marosi Arnold múzeumalapítóra, a Szent István Király Múzeum első igazgatójára.

feol.hu

A táblát Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dékány Árpád Sixtus zirci főapát leplezte le. Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzata 750 ezer forinttal járult hozzá a tábla elkészítéséhez.

Az ünnepi köszöntőket követően leleplezték a Nagy Benedek szobrászművész által készített domborművű emléktáblát.

Cser-Palkovics András polgármester beszédében méltatta Marosi Arnold munkásságát, majd kitért arra, hogy „Székesfehérvárnak büszkének kell lennie azokra a polgáraira, akik sokat tesznek a városért. Marosi Arnold emléktáblája és a tervezett panteon sorozat is egy összefogás eredményeképpen jöhet létre."

Marosi Arnold emléktáblája első darabja egy tervezett emléktábla sorozatnak, amelyeket a múzeum falán helyeznek majd el.  A székesfehérvári Panteonnal kapcsolatos tervekről Lukács László főmúzeológus, egyetemi tanár beszélt. Az ünnepségen közreműködött a Ciszterci Szent István Gimnázium énekkara és diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!