Demonstráció Dunaújvárosban, a pelenkányit érő bér ellen

Dunaújváros - "Itt az idő! Csá' O. V.!" - szólt a transzparens a pénteki útlezárások egy helyszínén, utalva a kormányfő állítólagos távozási szándékára az IMF érkezése esetén.

Pekarek János

"A bérünk csak annyit ér, ami a pelenkába belefér!" - hirdette egy felirat pénteken délután a Dózsa György úton, a Kallós utcától a Baracsi útig  terjedő szakaszon, ahol a Dunaújvárosi Érdekvédő Tömörülés (DÉT) által kezdeményezett félpályás útlezárások egyik helyszíne volt.
Ezt a transzparenst a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszerveztének tagjai tartották,  vagyis, mondhatjuk: szakemberek. Ők igazán tisztában vannak a pelenkák tartalmával...
A tiltakozó demonstrációra a kormánynak a DÉT szerint a dolgozókat sújtó tervei, a többi között a Munka Törvénykönyvének tervezett átírása, a nyugdíjrendszer átalakítása, az érdekvédőkkel való egyeztetés meglehetősen laza kezelése miatt került sor.
Pénteken délután egy óra és fél öt között a Papírgyári úton a kokszolói elágazástól a 6-os főút felé; a Dózsa György úton, mint említettük, a Kallós utcától kifelé; a Magyar úton pedig a volt szovjet laktanyától a benzinkút irányába zártak le egy-egy sávot a tiltakozók. (Ez a Dózsa György úton járt a legkisebb felfordulással, hiszen az eleve kétszer kétsávos.)
- A demonstráció mindhárom helyszínen rendben, összetűzések nélkül, rendőri biztosítás és forgalomirányítás nélkül zajlott le! - tájékoztatta szerkesztőségünket este Orgovány Zoltán, a DÉT soros elnöke, egyben a Független Rendőr Szakszervezet Fejér Megyei Szervezetének elnöke.

Képgaléria a tüntetésről ide kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!