A lakosság védelme a legfontosabb

Székesfehérvár - Szombaton délelőtt a Civil Ház színháztermében Nagy Lajos, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi alezredese, felügyelője a tűzvédelmet és polgári védelmet érintő jogszabályi változásokról beszélt.

Miskei Anita

A Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség együttműködve a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Fehérvári Tűzoltók Egyesületével, a Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesülettel, valamint a Havranek József Tűzvédelmi Alapítvánnyal tartott tájékoztatót szombaton délelőtt a január elsején életbe lépő jogszabályi változásokról. Nagy Lajos polgári védelmi alezredes kiemelte: a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védelem mellett nagyobb hangsúlyt kap a lakosság védelmének erősítése, továbbá a polgári védelmi szervezetek szerepe. Elmondta, a jövőben a lakosság védelmében is helyt álló önkéntes szervezeteknek, például az önkéntes tűzoltó egyesületeknek nem csak feladatok, de pályázati források is megnyílhatnak. Igaz, ehhez szükséges, hogy ezek az önkéntes szervezetek bizonyos feltételeknek megfeleljenek, vizsgát téve bizonyítsák képességüket, szaktudásukat.

- Fontos, hogy az önkéntesek, civilek, magánszemélyek felkészültek legyenek, hisz az nem jó, hogy például egy mentés esetén a tűzoltóknak, katasztrófavédőknek a sérültek, bajba jutottak mellett a civileket, segítőket is menteni kell - emelte ki a szakember. Aki azt is elmondta, az újonnan életbe lépő törvény visszaállítja korábbi jogosítványaikat, hatósági, szakhatósági jogköreiket - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!