Tovább bővít a műtrágyagyár

Enying - Újabb tárházzal bővült az enyingi székhelyű, teljes egészében magyar tulajdonú társaság központi bázisa. A fejlesztéssel munkahelyeket tartanak meg.

V. Varga József

ÚMG, vagyis új mikroelem generáció - az elnevezés Simon Pétertől, a társaság ügyvezető tulajdonosától származik. Hangsúlyozta: az elmúlt két évben uniós forrásból megvalósított technológiafejlesztés arra irányult, hogy a műtrágyát a gazdák egyedi igényei szerint állítsák össze, valamint a keverés során a hatóanyag-tartalmat aámikroelemek (magnézium, kalcium, kén, bór, cink, réz, vas) hozzáadásával javítani tudják.
 A fő tevékenységként egyedi igényekre szabott műtrágyák kutatás-fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó enyingi, teljes egészében magyar tulajdonú Fertilia Kft. - a márka ebben az évben elnyerte a Business Superbrands 2011 címet  - európai uniós pályázatot nyert  a mostani telephelyfejlesztésre.
 A 63,5 millió forintos beruházás eredményeként a mikroelem granulátumok szárítási funkcióját betöltő tárház épült, amelyre a granulátumok iránti egyre növekvő kereslet miatt hosszú távon nagy igény mutatkozik. A társaság cégvezetője  elmondta: munkatársaival együtt a folyamatos megújulás, az innovatív, előremutató megoldások elkötelezett híve.
 Nagy Margit fejlesztési vezető a mikroelemek fontosságáról, az ÚMG granulátum előnyeiről, a kísérletekről, a pozitív felhasználói tapasztalatokról szólt prezentációjában. A cég partnereit és a sajtó képviselőit helyszíni bejáráson kalauzolták a házigazdák: a vizitálók megtekintették a saját fejlesztésű termékeket előállító korszerű gyártósort, a növények mikroelem pótlását biztosító granulátumok gyártási fázisait, majd az új, a termék szárítására alkalmas épületet. A gyártási folyamat kritikus eleme a mikroelem granulátum szárítása, a megépített szárító-tároló tárház erre nyújt megoldást - mondta el lapunk érdeklődésére Simon Péter. A készterméket természetes úton szárítják, majd a csomagolóüzemben kerül zsákokba.

OMÉK-szereplés, műtrágyalicittel

A 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon(OMÉK)  az enyingi székhelyű Fertilia Kft. idén újító jelleggel, a maga nemében egyedülálló programmal jelentkezett szakmai kiállítóként.
A gazdálkodóknak némi izgalommal fűszerezett on-line műtrágyalicit nyújtott lehetőséget a vásárlásra, valamint élő árverésen is kalapács alá kerültek a cég szántóföldi növényekre kifejlesztett speciális műtrágyái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!