Riadó: ma 17 órakor!

Fejér megye - Értesítik a hivatásos állományt, gyakoroltatják a vezetési műveletirányítást, mozgósítják a gyorsreagálású polgári védelmi szervezeteket, riasztják a lakosságot.

V. Varga József

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága döntése alapján, hétfőn értesítési és törzsvezetési, valamint lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlattal egybekötött országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlatot tartanak hazánkban.
  
Fejér megyében hat településen - Alap, Csákvár, Daruszentmiklós, Előszállás, Martonvásár és Polgárdi - azonos időpontban rendelik el a polgári védelmi szervezetekbe beosztott lakosok katasztrófavédelmi készenlétét, valamint szintén egységesen, 17 órakor kezdik meg gyorsított ütemű polgári védelmi felkészítésüket - tájékoztatta lapunkat Magosi Lajos tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A mozgósítási gyakorlatban a hat településen mintegy ötszázan vesznek részt.
  
Kiemelt feladat az akció során a lakosság riasztása és tájékoztatása: a riasztó rendszereket 18 órakor egy rövid időre megszólaltatják Alapon, Alsószentivánon, Cecén, Előszálláson, Nagykarácsonyban, Sáregresen, Székesfehérváron és Vajtán, illetve Dunaújvárosban, Ercsiben és Ráckeresztúron. A szirénajelzéssel kapcsolatban tényleges veszélyhelyzet nem áll fenn, a lakosságnak nincs teendője.
  
A polgári védelem az egészségügyi szervek támogatásával önkéntes véradást szervez 8-tól 16 óráig Székesfehérváron, a területi vérellátó székhelyén, valamint 12-től 14 óráig Dunaújvárosban, a kórház vérellátó központjában - tette hozzá Magosi Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!