Összefogtak a seregélyesiek - Barnit Bécsben megműtenék

Seregélyes - Közel 3 millió forintba kerül az a műtét, amellyel a 2,5 éves Kovács Barnabás esélyt kapna arra, hogy teljesebb életet élhessen. A seregélyesiek már összefogtak.

Miskei Anita

Kovács Barnabást nagyon várta családja, a kisfiú azonban a 28. héten, váratlanul, nagyon korán érkezett. Tulajdonképpen halva született, 16 percig küzdöttek az életéért az orvosok, eredménnyel. A ma már 2,5 éves kisfiú Seregélyesen él szüleivel, Kovácsné Lehel Beátával, valamint édesapjával, Kovács Norberttel és testvérével, Norbival. A seregélyesi családi házban igyekeznek boldog gyermekkort biztosítani Barnabásnak, a koraszülötten világra jött kisfiú életéért azonban  máig sokat küzdenek szülei. Nem csupán azért, mert jóval elmaradt kortársaitól, hanem azért is, mert nem tud nyelni, s így egy szondán keresztül táplálják a fiúcskát. Beáta, az édesanya elárulta, sok időt töltenek kórházban - Barnit Budapesten, Székesfehérváron és Mezőfalván fejlesztik -, ennek ellenére a nap egészében szüksége van segítségre gyermeküknek.
- Jelenleg gyesen vagyok, Barnabás azonban a későbbiekben is támogatást igényel, bár hiszem, lehet teljes értékű - mondta az édesanya kitartással a hangjában. Elárulta, sokat kutattak annak reményében, hogy segítőkre találnak. Végül egy bécsi klinikán vállalták Barni kezelését. Ami azért jó hír, mert a hazai intézményekben nem tudtak eddig az orvosok ígérni, bíztatást adni. A család a nehéz körülmények ellenére kezdett gyűjtögetésbe, hogy Barni  egyszer teljes életet  élhessen. A család segítségére siettek a helybeliek, jótékonysági vásárt, estet rendeztek, s a focicsapat is támogatásáról biztosította a családot. Gyűjtenek kupakokat, műanyag flakonokat, papírt, hogy összejöjjön a tavaszra tervezett műtét ára. Ráadásul a Seregélyesi Közoktatási Központ Alapítvány védelmébe vette a kisfiút, így a jószándékú emberek az intézményen keresztül is segíthetik Barnit. Mindemellett a bécsi klinika kapcsolattartója, Berdó Zsuzsanna ugyancsak segíti a családot, s remélik, tavasszal megműthetik a fiúcskát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!