Országos Gregor József Énekverseny, harmadszor

Székesfehérvár - Péntektől vasárnapig tehetséges ifjú énekesek mérethetik meg magukat a Gregor József operaénekesről elnevezett versenyen, amelyet a Hermann zeneiskola rendez. A rendezvény minden zeneszerető érdeklődő számára nyitott.

feol.hu

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI harmadszor rendezi meg november 18-20-ig, péntektől vasárnapig az Országos Gregor József Énekversenyt, amelyet annak idején maga Gregor József, a világhírű operaénekes segített elindítani anyagi és szellemi segítséggel. Halála után özvegye teljes támogatásával vette föl nevét az iskola a versenyhez, hogy méltó emléket állíthassanak egy kiváló embernek, aki életében kiemelt feladatának tartotta a fiatalok tehetséggondozását.

A rendezvény fővédnökei: Gregorné Takács Mária és a városi önkormányzat.

A zsűri tagjai: Schultz Katalin főiskolai docens – zsűri elnök, Halmai Katalin egyetemi adjunktus, Gábor Géza operaénekes, Ókovács Szilveszter operaénekes és a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa. A nyitó koncertet és a megemlékezést november 18-án, pénteken 19 órakor tartják az intézmény hangversenytermében, Gregor József halálának 5. évfordulóján.

A közönség a koncerten Franz Schubert: Winterreise c. dalciklusából hallhat részleteket, Kovács István operaénekes és Hegedűs Gönczy Katalin zongoraművész előadásában.

A verseny nyilvános, várják az érdeklődőket mindhárom napon, a vasárnapi díjkiosztón és gálakoncerten is, utóbbi 15 órakor kezdődik. Fellépnek az előző verseny díjazottjai is.

A program:

November 18. péntek

10.30: megnyitó

11.00: II. kategória versenye

13.00: szünet

15.00: II. kategória versenyének folytatása

19.00: ünnepélyes nyitóhangverseny és megemlékezés Gregor Józsefről

kb. 19.00: a továbbjutottak névsorának kifüggesztése

November 19. szombat

10.00 - 13.00:  regisztráció és próbalehetőség a továbbjutottak számára

14.00: I. kategória versenye

15.30: szünet

16.00:  I. és III. kategória versenye

kb. 18.00: a továbbjutottak névsorának kifüggesztése

November 20. vasárnap

10.00: II. forduló az I.; II.; III. kategória versenye

13.00: szünet

15.00: ünnepélyes díjkiosztó és gálahangverseny a 2008-as díjazottak - Balogh Eszter, Mészáros Kármen, Sellei Etelka, Foki Dániel - közreműködésével

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!