Niko apuka lett

Székesfehérvár - Elméletileg szombaton már jövő tavaszt írunk, hiszen a 16. fordulóra kerül sor, s ebben a Vidi holnap 15 órakor a Siófokot fogadja. A boldog, lányos apukával, Nikoliccsal együtt.

Matók János

Kezdjük a legújabb, a Videoton FC-t érintő személyi kérdéssel: a több hete eltávozott  Maurer Ferenc után ismét van sajtófőnöke a fehérvári klubnak. A feladatot a továbbiakban az a Hír Tv-től érkező Szabó Gergő látja el, aki nem mellesleg kiválóan beszél portugálul, s így minden elhallás  nélkül megérti  és tolmácsolhatja Paulo Sousa mondandóját.



Egy másik, örömteli hírt is közzétett a klub hivatalos honlapja: a fehérvári Szent György Kórházban - még november 10-én - megszületett Nikolics Niko Nemanja kislánya, Tijana, aki  53 centisen  és 3350 gramm súllyal jött a világra. Niko és párja,   Nóri  kapcsolata 3 évvel ezelőtt kezdődött még Kaposváron. Szerelem volt első látásra. Ám Nórit,   mielőtt megismerte volna Nemanját, nem érdekelte a labdarúgás, és igazából azóta sem a mérkőzések megtekintésével tölti el a szabadidejét. Kivételt képez a Vidi, a piros-kékek  találkozóit  akár élőben, akár a TV-ben,  rendszeresen nyomon követi. Nóri egy kulisszatitkot is elárult,   Niko jellegzetes ujjszopós gólöröméről:
- Egyszer mondtam Nemanjanak, hogy sosem üzen semmit,  amikor gólt lő. Miután megtudtuk, hogy kisbabát várunk, akkor találta ki ezt a jellegzetes gólörömöt, és azóta minden mérkőzésen amikor gólt lő, ezzel üzen nekünk. Kíváncsian várom, most,  hogy megszületett Tijana, vajon kitalál-e egy új gólörömöt - mondta az anyuka.
A névválasztást illetően Nóra elárulta: - Ha kisfiú született volna, akkor az általam javasolt nevet adtuk volna a gyerekünknek, ami nem más, mint a Noel. A Tijana nevet Niko választotta, de nekem is nagyon tetszett. Amit egy kicsit sajnálok, hogy nem lesz névnapja a kislányunknak, hiszen a szerbeknél nincs névnap, ezért ha lesz majd később testvére Tijananak, akkor ő is szerb nevet  kap, mert mégsem lenne igazságos, ha az egyik gyermekünknek van névnapja, a másiknak pedig nincs.

Az ifjú szülőknek sokat segítenek a nagymamák és a nagypapák, amely nagyon jó érzés, akárcsak a szurkolók szeretete.
- Fantasztikus dolog, hogy a meccseken a nevemet kiabálják, és biztatnak, de említhetném azt a rengeteg gratulációt is, amit az elmúlt napokban kaptam a lányom megszületése óta, tényleg nagyon jó érzés. Azt hiszem, én vagyok a legboldogabb apuka és a legboldogabb labdarúgó is a világon - mondta  széles mosollyal  Niko, akit egyébként a Vidi-szurkolók az ősz legjobb játékosának választottak. 
Számára nyilván az lenne a legnagyobb öröm, ha a Siófok elleni mai találkozón ismét bizalmat kapna - mondjuk a kezdőcsapatban -, s bemutathatná az új gólörömét.

A Siófok elleni szezonnyitókat kétszer is megemlegette a Vidi: 2010 augusztus elsején  1-1 volt a végeredmény a Balaton-partján, Sowunmi, illetve Vujovics góljával. Idén július közepén kezdődött a bajnokság, de a BL miatt a Vidi halasztást kért, így augusztus 17-én játszottak  Siófokon,  a vége 0-0 lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!