Gyémántmise a 60 éves fordulón

Székesfehérvár – Hatvan éve szentelték pappá Takács Nándor Jusztin OCD nyugalmazott székesfehérvári püspököt, aki ez alkalomból gyémántmisét celebrált a hétvégén a bazilikában.

feol.hu

Az eseményen tiszteletét tette Erdő Péter bíboros-prímás, az Esztergom–budapesti főegyházmegye érseke, Vargha Tamás, megyei közgyűlési elnök, valamint Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

A gyémántmise jó alkalom arra, hogy hálát adjunk a sok kegyelemért, amit életünk során kaptunk. Az a szolgálat, amit Takács Nándor végzett élete során, nagy érték egész Magyarországnak – méltatta az ünnepeltet Erdő Péter.

A szentmise végén a megye és a város önkormányzatának vezetői ajándékkal köszöntötték az egyházi méltóságot. Vargha Tamás megyei közgyűlési elnök a gyémántmise ünnepén, életének, papi hivatásának e jeles alkalmának emlékére Fejér megye városainak, falvainak terein, a templomkertekben és az utak mentén álló feszületeket, kőkereszteket, szobrokat ábrázoló képekből egyedi készítésű fotóalbumot ajándékozott a nyugalmazott püspöknek.

(forrás: fejer.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!