Diákok versenyeztek Talmával

Székesfehérvár - Különleges, izgalmas pillanatokat élhettek át a székesfehérvári Arany János Általános Iskola diákjai, hiszen csütörtökön Talmácsi Gábor, motorversenyző járt az intézményben. A sportolói példaképek sorozat az intézményben néhány éve indult, tavaly Cseh László úszó, korábban a Videoton futballcsapata és az Albacomp kosarasai látogatták meg a gyerekeket.

Miskei Anita

Csupán azok tudják, milyen izgalmas pillanatokat éltek át csütörtökön az Arany János Általános Iskola diákjai, akik maguk is ismerik az ott tanuló gyermekeket, vagy éppen az iskolában voltak. Az intézményben ugyanis a fogyatékos, sérült és sajátos nevelési igényű gyermekek tanulnak. Ezúttal azonban háttérbe szorultak a tanórák minden szigorúságukkal, hiszen a tornaterembe Talmácsi Gábor motorversenyző, azaz Talma  a sportág izgalmas pillanatait hozta el a fiataloknak.  A sportoló gyorsan megtalálta a hangot a gyerekekkel. Ami nem csoda, hisz épp az iskola egyik tanulója, Zarándok Balázs kérésére érkezett Székesfehérvárra.

- Még 2007-ben láttam a Gábor egy versenyét a televízióban, s azonnal tudtam, csak ő lehet a példaképem - mesélte Zarándok Balázs. A 19 éves fiú autista, édesanyja azonban megértette fia Talma iránti rajongását, s azóta is mindent megtesz azért, hogy ápolja a közöttük szövődött kapcsolatot, barátságot. Hiszen ez tényleg egy élő kapcsolat, barátság Talmácsi Gábor és Balázs között. - A Hungaroringen találkozott a fiam először Gáborral személyesen, azóta pedig minden alkalmat megragad a  kapcsolattartásra. Talma az első pillanatban meglepődött fiam rajongásán, hisz autistaként másként, tisztán, őszintén "zúdította" a sportolóra szeretetét - mesélte az édesanya.

- Zarándok Balázs a legnagyobb rajongóm, hihetetlen srác, mindent tud rólam - fűzte hozzá Talmácsi Gábor mosolyogva. Elárulta, több éve tartják a kapcsolatot, s Balázsnak megígérte, egyszer ellátogat iskolájába. - Balázsnak november 7-én volt a születésnapja, szerettem volna meglepni, így erre a hónapra időzítettük a találkozót. Hihetetlen élmény itt lenni, játszani ezekkel a gyerekekkel, fiatalokkal. Ráadásul - árulta el Talmácsi Gábor - a szimulátoron sokkal nehezebb eredményt elérni, mint motoron ülve. Ez egy klassz, de nehéz játék - mondta. S miközben az iskola diákjai - közöttük Zarándok Balázs is - kihívták Talmát egy versenyre, a sportoló segítőkészen irányította ellenfelét is, hogy a pályán maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!