Átadták a Prima Díjakat

Székesfehérvár - Hatodik alkalommal rendezték meg az idei évben a Fejér megyei Prima Díj átadó ünnepségét. Három fődíjat, valamint két közönségdíjat adtak át péntek este.

Miskei Anita

Az idei évben a Hotel Magyar Király adott otthont a Fejér megyei Prima Díj átadójának és az első alkalommal hagyományteremtő szándékkal megrendezett Prima Gálának. A Demján Sándor által kilenc évvel ezelőtt alapított díj töretlen sikerű a megyében is, a három fődíj és közönségdíj mellett kiosztottak közügyekért elismeréseket a közbiztonság, mentésügy, tűzoltás, tűzvédelem, polgárvédelem, honvédelem területén. Valamint az Fejér megyei Év Vállalkozója Díjakat is átadták az ipar, a kereskedelem, a mezőgazdaság és a szolgáltatás területén tevékenykedő vállalkozásoknak.  
 Varga István, a VOSZ Fejér megyei elnöke elmondta, az idén 45 megyei vállalkozás támogatta a megyei Prima Díjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik kiemelkedő, közösségünkért tevékenykedő alkotók, sportolók,  oktatók, tudósok. 


 A jelölő grémium idén április óta gyűjti a lehetséges jelöltek önéletrajzait, több mint száz jelöltből végül 12-en indultak a fődíjért. Egymillió forintot az idei évben is Demján Sándor, egymilliót a Vállalkozók Országos Szövetsége, további egymilliót pedig a megyei vállalkozások ajánlottak fel.  Csomor Gábor, a Prima Primissima kuratóriumi tagja elmondta, december 2-án a Művészetek Palotájában adják át a Prima Primissima Díjat. S hozzátette, bár Demján Sándor tíz évre vállalta a Prima Díjak átadását, az nem szűnik meg, folytatódik a hagyomány, nem törik meg a nemes kezdeményezés, bár Demján Sándor átadja  szerepét, azt  más vállalja a jövőben. 
- A díj fontosságát mutatja, hogy csak összefogással lehet előre jutni. Mert   ha összefog a vállalkozói szféra, segíti a humán szférát, amely azt visszafizeti majd a vállalkozók szektorának, értéket teremthetünk - hangsúlyozta Csomor Gábor péntek este a díjátadó gálán.


 Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, még az üzleti élet legjobbjait is megtépázta a gazdasági válság. Épp ezért fontos, hogy ebben az időszakban is méltatni tudják a kiemelkedő tevékenységűeket, azokat, akik igazán elkötelezettek, s a társadalom, s a benne élők példaképei lehetnek. A Prima Díj nem csak méltatja, segít is az értékek megőrzésében.  - Díjazzuk azokat, akik többet tettek, mint az átlag, s a mecénásokat is, akik a mai gazdasági helyzetben adakoztak - mondta az alelnök, majd a Fejér Megyei Önkormányzat nevében különdíjat adott át Hudoba György csillagásznak, valamint  Kajos Péternének, a móri Radnóti Általános Iskola igazgatójának.

Olvasóink szavazatai alapján közönségdíjat vehetett át Lángfalvi Péterné, a Hétvezér  Általános Iskola igazgatója, valamint közönségdíjat kapott az  Albacomp kosárlabdacsapata is. A három fődíjat  Hudoba György csillagász, Fidel László kajak világbajnok, Kovács Árpád, festőművész vehette át.

Méltatták a  közügyekért tevőket is

A péntek este megrendezett megyei Prima Gálán a vállalkozókat és a közügyekért, s a megyében élők egészségéért, biztonságáért  tevékenykedő hatóságokat is jutalmazták. A szervezetek vezetői vették át a díjakat, így: Varga Lajos, Simon László, Görög István, Pápai Imre, Molnár József, Pintér László, valamint Szalai Henrikné. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!