A beteg kisfiút, Kovács Barnabást segíthetik a nézők

Székesfehérvár - A női kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupájában, szombaton 20 órától a török Üsküdar BSK csapatát fogadja a Köfém Sportcsarnokban az Alcoa FKC.

Matók János

A mérkőzéssel kapcsolatban tartott csütörtök délelőtt a fehérvári klub sajtótájékoztatót, amelyen a többi között Mihály Attila vezetőedző, Siti Beáta pályaedző, Tilinger Tamara és Szandra Nikcsevics, továbbá Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok is megjelent. Ez utóbbi kijelentette, hogy a városnak marketing szempontból nagyon sokat jelent az FKC nemzetközi szereplése, s nagyon reméli, hogy a visszavágó után is a fehérváriak várhatnak majd az újabb sorsolásra. A tájékoztatón elhangzott, hogy az FKC a szlovák Nagymihály vezetőedzőjétől, az exfehérvári Vura Józseftől kapott felvételt az Üsküdarról, valamint a Békéscsaba trénere, Kovács Péter is hasznos tanácsokat adott, hiszen ő hosszú ideig a török szövetség alkalmazottja volt. A cél egyértelmű: a szombati találkozón a lehető legnagyobb különbségű győzelem kivívása, amely a visszavágón is biztosíthatja a továbbjutást.

A mérkőzés egyben a jótékonyság jegyében is zajlik: a klubbal együttműködő Seregélyesi Általános Iskola dolgozójának, Kovácsné Lehel Beáta kisfiának, Kovács Barnabásnak a gyógyulását segíthetik elő a nézők. Barnabás 2010. február elsején,  a 28. hétre halva született, ám 16 perces újraélesztés után úgy döntött, hogy élni akar. Azóta állapotában kisebb javulás látható, ám az önálló élethez elkerülhetetlen az őssejt-terápia, amelyet egy bécsi klinika vállalt el. A költségekre a seregélyesi iskola alapítványa kezdeményezett gyűjtést, s ehhez csatlakozik most az Alcoa FKC. A szombati mérkőzés előtt tombolaszelvényt árusítanak, majd a szünetben tartják a sorsolást. A fődíj az FKC játékosának, Horváth Bernadettnek a dedikált meze lesz. A klub a tombola teljes bevételét Barnabás gyógyítására ajánlja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!