Teleki Blanka szobránál koszorúztak

Székesfehérvár - A névadó, a reformkor egyik kiemelkedő alakja, a magyar leánynevelés úttörője, Teleki Blanka emléke előtt tisztelegtek kedden a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában.

feol.hu

A gimnázium Budai úti épületében koszorúzták meg Teleki Blanka szobrát, aki 1862. október 23-án hunyt el. Az iskola minden évben október 25-én emlékezik meg az évfordulóról. 
Kedden a Sziget utcai tagintézményben ünnepi műsorral kezdődött a nap, majd a programsorozat emlékműsorral folytatódott a Budai úti gimnáziumban. A koszorúzáson részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Sipos Imre, az intézmény igazgatója és a diákönkormányzat képviselője. Az ünnepi műsorban ismertették a leánynevelés úttörőjének életútját, valamint a Liszt évforduló kapcsán egy Liszt-etűddel ért véget a megemlékezés.  
Délután mindkét intézményben Teleki Blanka élete és kora címmel rendeznek vetélkedőt, az idén 135 éves fennállását ünneplő iskola pedig emlékkönyv kiadását tervezi.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!