Minden ember külön világ

Dunaújváros - Ez vagyok én! címmel nyílt meg a dunaújvárosi Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjainak tárlata tegnap a Rudas Szakközépiskolában.

Szigeti Sándor

A mostani tárlaton száz alkotó százötven munkája vonult fel. Rajzok, dísztárgyak, szőttesek, ajtódíszek, festmények kaptak helyet a Rudas iskola aulájában.

A tegnapi eseményen tartotta meg bemutatkozó előadását a Kandó Kálmán téri éjjeli menedékhelyen megalakult, hajléktalanokból álló színjátszókör, a Csupaszív Színtársulat. Történetük egy hajléktalan férfiról szól, aki megpróbál kitörni addigi életéből. Talán mondani sem szükséges, hogy a produkciót vastapssal jutalmazta a közönség. A fellépők és a menedékhely két munkatársa pedig oklevelet vehetett át.

A Csupaszív Színtársulat után a Jószolgálati Otthon gondozottjainak műsora következett. Petőfi Sándor Pató Pál ura mindig nagy siker. Ezúttal sem volt ez másként. Muzsikáltak és énekeltek is a jószolgálatisok, a közönség tagjainak tenyere pedig pirult a kis műsor végén.

Nagyné Fauszt Csilla, a Rudas szakközépiskola igazgatóhelyettes hangsúlyozta:

- A most megnyílt tárlaton minden kiállítási darab egy külön világ, hiszen valóban minden ember más. Ez a tárlat sokat segíthet abban, hogy megtanuljuk egymás értékeit elfogadni - mondta ünnepi köszöntőjében az igazgatóhelyettes asszony.

A megnyitó végén a Mindannyiak Mások Vagyunk Egyesület az összes szereplőnek és a kiállítás létrehozásában közreműködő valamennyi segítőnek oklevéllel köszönte meg a munkáját.

A tárlat október 15-ig látható, tanítási idő alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!