Megszépül a lepsényi könyvtár épülete

A könyvtár épülete nyitva tart, annak ellenére, hogy javában zajlanak a felújítási munkálatok, amelynek eredményei már láthatók.

Borsos György

A lepsényi önkormányzat 2009 végén nyújtott be pályázatot a könyvtár épületének külső felújítására a Mezőföld Helyi Közösség Egyesülethez, közel 17 millió forint kötelezettségvállalással.

A munkálatok idén augusztus végén indultak meg. Egyelőre kaotikus állapotok uralkodnak, hiszen mint minden felújítási munkálat, ez is némi rombolással jár, de a könyvtár a lehetőségekhez képest így is nyitva tart. A csendes légkör helyett jelenleg por és zaj is várja a kölcsönzőket. Elbontották a régi raktárépületet és a kerítést. "Cserébe" már elkészült majdnem teljesen az új kerítés, egy mozgáskorlátozott feljáró, befejezéséhez közeledik a tetőcsere, valamint most kezdődik a külső nyílászárók cseréje. A tervek szerint térkövesítés, füvesítés, padok elhelyezése következik az udvaron a tereprendezést követően. Hátra van még a külső falfelület hőszigetelése és színezése.

A megnyert pályázati összeg által remélhetőleg teljes külső megújuláson esik át ez a patinás épület.

A könyvtár mindemellett sikerrel vett részt ebben az évben az úgynevezett Márai könyvtári programban. Ennek keretében 300 ezer forint értékű könyveket postáztak október első hetében Lepsénybe, a könyvtáros és az olvasók nagy örömére. 58, a szépirodalom és 39, a szakirodalom köréhez tartozó dokumentumot kaptunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!