Kötelező (a) vadászat

FMH - Sok biztosító a különféle kedvezményekkel együtt olcsóbb kötelezőt ígér, mint a 2010-es tarifák. Ne felejtsük el, erre hamarosan rájön a baleseti különadó!

Házi Péter

Szokatlan módon, vasárnap tették közzé a biztosítók a jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tarifáikat. Akármelyik biztosítót is nézzük, arra figyeljünk, hogy a megadott díjak még nem tartalmazzák  a mintegy harminc százalékos baleseti adót, amit januártól tervez kivetni a kormány.
A megjelent tarifák gyors összevetéséből az derül ki, idén a díjak mellett a kedvezmények és pótdíjak összessége adja ki  a kötelező biztosítás valós költségét. Van olyan biztosító,  amelyiknél az alapdíjhoz képest akár 60 százalékos csökkentés is könnyen elérhető. Van olyan cég, amely feltűnően nagy kedvezményt ad az oldtimer autókra,  máshol az ugyanannál a cégnél lévő lakáshitel jelent előnyt, de például a tűzoltók vagy az ügyvédek is kedvezményt kapnak bizonyos biztosítóknál.
Újdonság, hogy idén  annál a biztosítónál kell maradni, amelyik először fogadja be a szerződést. Nem szabad tehát  elsietni a döntést, mert ebből a kötelékből később nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem lehet kilépni. Az elmúlt években inkább a nagy társaságok diktálták az árversenyt, most a kisebb  szereplők vették fel a kesztyűt. Érdemes a váltás lehetőségét megnézni!

Biztosítási kalkulátor ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!