Kizárták a Jobbik fehérvári alapszervezetéből az egykori alapítót, Gál Péter Pált

Lapunk arról értesült, hogy kizárták a fehérvári alapszervezetből (de nem a pártból) Gál Péter Pált, korábbi városi elnököt. Mező Balázs jelenlegi városi elnök kérdésünkre megerősítette a hírt, s hozzátette, az indokokról később tájékoztatják a közvéleményt.

Tihanyi Tamás

Gál Péter Pál szerdán tőlünk hallott a fejleményről, s azt mondta, megdöbbent, mert semmilyen értesítést nem kapott. Kíváncsi az indokokra, amelyekre sajtótájékoztatón kíván majd reagálni. Azt mondta, felettébb furcsának tartja ami történt, hiszen így az alapító elnököt a háta mögött zárták ki az alapszervezetből. 


Gál Péter Pál 2002 ősze óta dolgozott a Jobbikban, 2004-ben alapító elnöke lett a városi szervezetnek. A fehérvári önkormányzatnak 2006 óta  tagja,  a párt őt jelölte 2010 júliusában  a polgármesteri tisztségre az önkormányzati választásokon. Azonban az  ellentétek már éleződhettek a helyi jobbikosok között, s ennek egyik jelekén idén májusban Gál lemondott a városi elnöki pozíciójáról. Akkor diplomatikusan azzal indokolta döntését, hogy a közgyűlési munka és a párthoz kapcsolódó szervezetépítési, koordinációs feladatok egyaránt teljes embert kívánnak, s úgy ítélte meg, a két pozíció betöltését szét kell választania. De leszögezte, helyi képviselőként (jelenleg a gazdasági szakbizottság tagja és vagyongazdálkodási tanácsnok) és  lokálpatriótaként tovább dolgozik a Jobbik Szent István elnevezésű, még a választásokra készült  programjának megvalósításáért. A taggyűlés lemondása után Mező Balázs ügyvédet választotta a helyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!