Jobbik Ifjúsági Tagozat: üldözik a Jobbik székesfehérvári ifjúsági vezetőjét?

A Jobbik ifjúsági tagozata megdöbbenve értesült a szervezet székesfehérvári elnökét, Marosán Anitát ért durva fenyegetésekről - derül ki az ellenzéki párt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből. Az érintett iskola igazgatója szerint az iskola falain belül pártpolitikának nincs helye.

MTI

A Jobbik közleménye szerint a Jobbik Ifjúsági Tagozat székesfehérvári tagozatának megalakulását bejelentő múlt heti sajtótájékoztatón Marosán Anita jelezte: azzal fenyegetik iskolájában - a Teleki Blanka Gimnáziumban - hogy ha nem szakítja meg kapcsolatait a Jobbikkal, akkor "nem érettségizik le".
Az ezt követő napokban Marosán Anitát történelemórán felszólította a tanára, ne viseljen önkényuralmi jelképpel ellátott ruhadarabot. A pólón, amelyre célzott, egy Árpád-sávos pajzs volt látható. Ezt követően a diáklány hétfőn ismét ugyanebben a pólóban ment iskolába, ezért a tanárnő kiküldte a történelemóráról, majd az igazgatóhoz ment, aki igazat adott a tanárnőnek. "Az igazgató tovább rontva a helyzetet hangosbemondón keresztül mondta be, hogy fenyegetve érzi magát, és az iskolán belül tilos a politizálás" - áll a közleményben.
Az ellenzéki párt szerint felháborító, hogy 2011-ben, Magyarországon diákokat nyíltan támadnak politikai és világnézeti hovatartozásuk miatt. A Jobbik Ifjúsági Tagozat felszólítja a Teleki Blanka Gimnázium vezetését, hogy haladéktalanul indítson belső vizsgálatot annak kiderítésére, hogyan küldhették ki politikai indítékok alapján Marosán Anitát az iskolai tanóráról. Egyben felszólítjuk a gimnáziumot, hogy biztosítsa a diákok számára a véleménynyilvánítás szabadságát.
Sipos Imre, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója korábban lapunknak úgy nyilatkozott: "biztos vagyok abban, hogy ezek a mondatok nem hangzottak el, én ilyenről nem tudok. Egy nagyon kellemetlen eset azonban valóban történt. Marosán Anita az iskolában aláírásgyűjtésbe fogott a Jobbik nevében. Amikor ez a tudomásomra jutott, tájékoztattam Anitát, hogy ezt a tevékenységét a gimnáziumban nem folytathatja, hiszen az intézmény falain belül semmilyen pártpolitikának helye nincs. Anita kiváló sportoló, akinek megítélését, tanulmányi előmenetelét természetesen nem befolyásolhatja közéleti szerepvállalása. Sajnálom, hogy a Teleki Blanka Gimnázium neve ilyen eset miatt került a hírek közé, s nem értem azt, hogy Marosán Anita miért a sajtóhoz fordult. Sem ő, sem pedig a szülei engem nem kerestek fel ezzel a panaszukkal."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!