Bulik, népzenei minősítő, túra, egészségnap, babahordozó hét - hétvégi programok a megyében

Fejér megye - Bőséges a kínálat erre a hétvégére is: ma már elkezdődtek a Babahordozó Hét rendezvényei, több helyen szerveznek egészségnapot ,és kézműves foglalkozásra is lesz lehetőség.

feol.hu

BULIK

Péntek

Székesfehérvár, 21 óra:  a Műhely kávézóban Tánc klub indul a Strikers zenekarral.
20 óra: Wolf Kati a Hotel Magyar Királyban lép fel.
21 óra: Olasz-magyar jazztrió a Petőfi moziban.
22 óra: Az Alba bárban Bárány Attila áll a dj-pultban.

Szombat

Székesfehérvár, 18 óra: A Szent István Művelődési Házban Sillye Jenő és barátai adnak koncertet.
20 óra: A Fezen Klubban Leander, The Idoru, Vulgar Display of Cover, Scary Guyz, Red Religion, Green Dye együttesek koncerteznek.
20 óra: A Museum Café vendége a P.E.Z.
21 óra: a Műhely kávézóban Zselenszky és a Presszó Tangó Libidó zenekar lép fel.
22 óra: A Club Musixban Techno Dj-esküvő lesz, a sztárvendég: Angy Kore.
22 óra: Házibuli hangulattal várja az ifjakat az Albabár.
22 óra: A Westben a Badboyz szórakoztat.

RENDEZVÉNYEK

Péntek

Fehérvár, 14 óra: a Kézművesek Házában 17 órától vesszővel, csuhéval, gyékénnyel, dolgozó mesterek várják az érdeklődőket.

Szombat

Székesfehérvár, 10-14 óráig A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület csuhé és bőrműves alkotói mesterség-bemutatót tartanak a Mesterségek Házában. Lesz bőrműves- és csuhéfoglalkozás.
15 óra: Nosztalgiadélután nyugdíjasoknak a Felsővárosi Közösségi Házban, a zenét Unyi József szolgáltatja.
17 óra: A Kákics együttes moldvai csángó táncháza kicsiknek. A szünet után a felnőttek 18 órától rophatják a táncot a helyőrségi klubban.
Cece, 19 óra: A Cecei Iskolásokért Alapítvány jótékonysági bálja a a művelődési házban.
Gárdony, 10 órától: 17. Kossuth Népdalköri Találkozó az általános iskola sportcsarnokában.
Etyek, 17 óra: Irodalmi est Magyar költők a világ minden tájáról címmel, az óvodában.
Nagylók, 9-17 óráig: A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége felhívása alapján meghirdetett népzenei minősítő koncertek a művelődési házban.
Mór, 15 óra: Gyermek filmklub a Lamberg-kastélyban: a Gyöngyvirágtól lombhullásig című film vetítése.

KIÁLLÍTÁS

Péntek
Kisfalud, 18 óra: Acsa Szücs Imre festőművész Fehérvár fényei című kiállítását nyitják meg a Kisfaludi Közösségi Házban. A kiállítás november 6-áig látogatható.
Székesfehérvár, 18 óra: A Csöpp Galériában megnyílik Gyarmati Zsolt Mélyhámlasztás című kiállítása.

SZÍNHÁZ

Péntek

Sárbogárd, 19 óra: Beaumarchais vígjátéka, a Figaró házassága, avagy egy őrült nap története a József Attila Művelődési Központban. A címszerepben: Rékasi Károly.

Szombat

Dunaújváros, 19 óra: a Szutyok című darabbal lép fel Pintér Béla és társulata a Bartók színházban. A produkció a 11. Pécsi Országos Színházi Fesztiválon elnyerte a legjobb színpadi szöveg díját is.
Péntek-vasárnap
Székesfehérvár, 19 óra: A Vörösmarty Színház Stúdió Színpadán Israela Margalit Trió című művét adják elő, rendező: Galambos Péter.

TÚRA

Szombat
Egész nap: Várpalota - Jásd túra. Útvonal: Várpalota, Várvölgy, Pusztapalota, Tés, Jásd (táv: 20 km, szint: 350 m). Indulás: 7.32-kor a buszpályaudvarról, érkezés 17.36-kor. Túravezető: Wágner György. Útiköltség: 765 Ft.

BABAHORDOZÓ HÉT

Péntek, Szent István Művelődési Ház, 9-15 óráig: megnyitó, előadások. Babahordozási tanácsadás, csángó mesék, a szoptatás nehézségei, relaxáció, Pilates óra, az immunrendszer és az allergia.
Szombat, 9-16.30-ig: Hordozz helyesen!, babakonyha, a kórház után otthon, mosható pelenkák, félelemkezelés, daloda, anya-magzat kapcsolatanalízis, bázis  játékos mozgás ovisoknak.
Vasárnap, 9-17.30-ig: Intim torna, babás jóga, kismamajóga, kötődés, testközelség, homeopátia gyermekkorban, Kerekítő-foglalkozás, hordozóeszköz-bemutató.

EGÉSZSÉGNAPOK

Szombat

Székesfehérvár, 9-17 óráig: Fő a férfiegészség! címmel tartanak egészségnapot az ÁNTSZ-ben, kimodottan férfiakra szabott, ingyenes szűrővizsgálatokkal (prosztatarák-szűrés, vércukor-, koleszterin-, CO-szint mérés, szexológia tanácsadás).
Ercsi, 13 órától: a művelődési házban egész nap egészséges ételek és italok kóstolója, jógakellékek, kecskesajtok, kecsketejből készült kozmetikumok vására. Közben: kiállításmegnyitó, táncprodukciók, színi előadás.
Mór, 14-17 óráig: az Erzsébet téri Művelődési Házban  gyermekruha-börzét és egészségnapot tartanak. (Ingyenes szűrővizsgálatok, kineziológiai tanácsadás, a vitamin-háztartás felmérése.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!