Beindul a meccshenger: a Graz jön a Sapához

Székesfehérvár - Sorozatban harmadik meccsét játssza hazai környezetben a Sapa Fehérvár AV19. Ma este 19.15-kor a Graz ellen folytathatják a pontok gyűjtését a kék-fehérek.

Tóth Bence

Nem panaszkodhatnak az Ördögök az EBEL októberi sorsolására. A magyar bajnok utoljára október 14-én tette ki a lábát a Raktár utcai létesítményből, s az eltelt szűk két hétben háromszor korongoztak hazai közegben. Ladányi Balázsékra rá is fértek a kilométermentes napok, miután a mai nappal sűrűsödik a menetrend: heti három fellépés vár a kék-fehérekre, s ebből a héten kettő a határon túlon.
Válogatott szélsőnk számára nem indult szerencsésen az idei EBEL-szezon, előbb egy térdműtét parancsolta le a jégről, majd visszatérése után a Jesenice elleni mérkőzés előtt újra megsérült. A diagnózis fáradásos törés és tíz nap kényszerpihenő volt, ám nagy meglepetésre már a Salzburg elleni presztízsmeccsen két asszisztjával segítette győzelemhez csapatát:
- Nem hiszek a csodákban, de akkor számított volna ez annak, ha a Jesenice elleni meccs előtt készült röntgenfelvétel valóban törést mutat. Szerencsére a fájdalom a lábamban már egy hete a múlté, múlt pénteken ezért is berzenkedtem megkérdezni orvosomat, hogy visszatérhetek-e a jégre. Az akkor készült CT szerint sincs törés, így a bizonytalanság még mindig nagy úr, hogy pontosan mi is a bajom, de legjobb nem is gondolni rá... Eddigi karrierem során még nem volt példa ilyen peches szezonkezdetre, de ha később léphetek jégre, akkor sem  bosszankodom: egy hét nem a világ vége - mondta a 202-szeres válogatott csatár.

 A mai látogató Graz hetedik  a tabellán, négy ponttal lemaradva a magyar bajnoktól. Vasárnap Linzben 4-1 arányú vereséget szenvedett, az EBEL idegenbeli statisztikáján sereghajtó, de meglepetést okozott Zágrábban és  Bécsben is.
-  Bármikor bármi megtörténhet a Ligában, ezért szép ez a sport. A papírforma borulása jégkorongban gyakoribb, mint más sportágakban. Emlékezhetünk, a Jesenice hogy megtréfált bennünket, s friss példának itt a sztárcsapat Klagenfurt ljubljanai fiaskója. A Graz ellen fontos, hogy a taktikai utasításokat maximálisan betartsuk, s fegyelmezetten játsszunk - folytatta Godó.
 A Grazról kellemes emlékeik vannak az Ördögöknek, miután a 4. fordulóban otthonukban 3-2-es sikert könyvelhettek el.
-  Együtt van a csapat, ha valaki hibázik, rendre más korrigálja - ezt hűen tükrözte a bajnok ellen mutatott játékunk is. Igazolásaink remekül sikerültek, minőségi légiósok léptek a távozók helyébe, így minden adott céljaink eléréséhez - tette hozzá végül a 35 éves játékos.
A keretben változások nem várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!