Wifi a könyvtárban

Székesfehérvár - Kísérleti jelleggel a városi könyvtár összes tagkönyvtárában bevezették a vezeték nélküli internet-hozzáférést. A nyáron pedig több felújítást is elvégeztek.

Házi Péter

A nyári bezárás csak az olvasók számára jelentett csendes időszakot, a Városi Könyvtár több intézményében kemény munka folyt. A Széna téri tagkönyvtárban például - mint Buriánné Tarró Edit fiókvezető elmondta -  a városgondnokság felújította  a mellékhelyiséget, vizesblokkot, az olvasóterem középső részén  kicserélték az összetöredezett műpadlót.  A legkevésbé halasztható munka a raktárrész beázásának megszüntetése, valamint az irodai plafon potyogó vakolatának kijavítása volt, a nyári szünetben ezeket a fontos munkákat is elvégezték az épületben. Pályázati pénz segítségével pedig hét új könyvespolcot is beszereztek, így megszépülve várja az olvasókat a Széna téri bibliotéka.
 A Zentai úti tagkönyvtárban szintén komoly munka folyt a nyáron:  korszerű nyílászárókkal szerelték fel és akadálymentesítették az épületet. A Széna téri könyvtárban már korábban is lehetőség volt a vezeték nélküli internet használatára, itt a nyugdíjasok számára tartanak minden hónap első hétfőjén internetes képzést, sokan a saját laptopjukat hozzák magukkal, így jól jön a vezeték nélküli hozzáférés. A wifi lehetőséget most -  kísérleti jelleggel - az összes tagkönyvtárban megteremtették.
 A városi könyvtárban  évek óta nagy figyelmet fordítanak a könyvtárhasználók képzésére, hogy ezzel is segítsék az olvasás megszerettetését. Valamennyi tagkönyvtárban várják általános- és középiskolás csoportok jelentkezését bemutató órákra. Jelentős szerepet kap az idősek informatikai tudásának bővítése is. A Széna téri tagkönyvtárban a már említett klubfoglalkozás keretében, a Budai úti központi intézményben pedig tanfolyamon tanulhatnak az érintettek, elsajátíthatják a legalapvetőbb műszaki ismereteket, a szövegszerkesztést, az internet  - ezen belül is főként a levelezés, egyes hírportálok és  közösségi oldalak -  használatát. Az Összefogás a könyvtárakért című országos rendezvény október 3-án kezdődik és egy héten át tart, ehhez csatlakozik a Városi Könyvtár. Érdekes előadásokkal, játékos foglakozásokkal hívják fel a figyelmet a könyvtárak és az olvasás fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!