Városfejlesztési tervek és lehetőségek Sárbogárdon

Sárbogárd - A munkahelyteremtés a legfontosabb! - ebben valamennyi önkormányzati képviselő egyetért, de tudják: mindehhez a képviselő-testület szándéka egyedül kevés.

V. Varga József

Az önkormányzatnál a város fejlődésének szempontjából lényegesnek ítélték az állami beruházások között az M8-as gyorsforgalmi út mielőbbi megépítését, s egyidejűleg szorgalmazták a 63-as főút felújítását, illetve a belterületi szakaszát elkerülő út elkészítését. A rendőrkapitányságnak is új épületre lenne szüksége.
Lassan elodázhatatlanná válik már a belvízrendezés, a városközpont rehabilitációja, a Mészöly iskola felújítása, a vízminőség javítása, a belterületi utak rekonstrukciója, a szociális otthon bővítése. Korszerűsíteni lehetne az ifjúsági parkot, sportcsarnokról, uszodáról is szó esett már, pihenőparkot kellene kialakítani. A tényleges (várható?) lehetőségekkel viszont hamar szembesül az ember. Folynak a tárgyalások az illetékesekkel a volt magyar laktanya hasznosítására - mondta el lapunknak Varga Gábor országgyűlési képviselő és Sükösd Tamás polgármester. Kijelölik az irányt és meghatározzák a járható utat. A megbeszélésekről egyelőre többet nem kívántak nyilvánosságra hozni. Az ipari parkok életre keltéséért szintén folyik a tulajdonosokkal az egyeztetés, szándékukban áll több kisebb vállalkozás letelepítése. A belvízelvezetés több lépcsőben valósítható meg, pályáznak a városközpont rehabilitációjára.
  Elhangzott: az M8-as gyorsforgalmi út építését 2020 utánra prognosztizálták, a jelen gazdasági helyzet nem engedi meg, hogy előrébb hozzák. A 63-as főút - amelyen naponta 4-5000 jármű halad át a településen - felújítására várhatóan 2014-2015-ben nyílik lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!