Újra csak a gyalogosoké a járda, az autósoknak még szokni kell

Székesfehérvár - A Vízivárosi Általános Iskola melletti terület eleve nem autóforgalomnak épült, sokan mégis itt parkoltak. Most a szülői munkaközösség és a képviselő kérésére lezárták.

Házi Péter

Egyre több az autó a Vízivárosban,  és így egyre nehezebb parkolóhelyet találni.  Nem véletlen hát, hogy egy márciusi lakossági fórumon ez volt az egyik legégetőbb probléma. Különösen a Vízivárosi Általános Iskola környékének áldatlan állapotait panaszolták a résztvevők: a suli  bejáratánál és az épület körül  annyi autó áll, hogy a gyalogosok - így a kisiskolások is - kénytelenek mindenhol a kocsikat kerülgetni. Horváth Miklósné, a terület önkormányzati képviselője a fórum óta is számtalan észrevételt, kérést kapott e témában.
- Ez a rész eleve járdának épült, az aszfaltot nem autóforgalomra tervezték, ám sokan  szabálytalanul felparkolnak a járdára, néhányan még a parkon keresztül is áthajtottak, hogy az iskola elé állhassanak. Mintegy kétszáz kisgyermek jár ebbe az intézménybe, ők igencsak veszélyben voltak a tolató, forgolódó autóktól, így a szülői munaközösség is nyomatékosan kérte, kerítsük el az iskola melletti részt - fogalmazott a képviselő.
Nos, a probléma megoldása érdekében a Városgondnokság a napokban számos betonoszlopot helyezett ki  a bolt előtti területre, hogy kizárja onnan az amúgy is szabálytalanul  parkolókat. Az utolsó oszlop akkor kerül a helyére, amikor végre az utolsó autó is elhagyja a helyszínt. A bolt mellett mozgássérültek számára fenntartott parkolókat is kialakítottak, illetve felfestették a bárki számára használható parkolókat és további parkolóhelyek kialakítása is várható a környéken. Mindezeken kívül  a bolt mögött, a gyógyszertár mellett is kényelmesen parkolhatnak a bevásárlásra érkező autósok.  A  gyerekek biztonsága érdekében játszótereket is körbekerítenek a környéken: nemrégiben elkészült a Gáz utca és a  Sarló utca sarkán a játszótér kerítése, és hamarosan a Budai út 94. melletti játszótér bekerítése is elkezdődik.
Egy olvasói észrevétel is érkezett az átalakításra: hol jönnek be a tűzoltók, mentők? A képviselő szerint az iskola mögötti úton hajthatnak be a tűzoltók, a mentőknek pedig  nem kell bejönniük, hiszen a lépcsőházi bejáratok nem a lezárt területre nyílnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!