Szombati jótékonysági árverés

Székesfehérvár - Jótékonysági árverést tart A Szabadművelődés Háza Őri Tóth István munkáiból, emellett űrspecifikus pályázatot hirdet a Kultúrházak éjjel-nappal programra. Szeptember 17-én, 17 órakor kezdődik az árverés, amelyen kalapács alá kerülnek a tavaly elhunyt rendkívül tehetséges fotográfus fotónyomatai.

Szabó Zoltán

Azok a munkák, amelyeket  a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat alkalmából  idén júniusban állítottak ki.   A nyomatok   különféle méretűek, és a fotóprintek  jelképes árról indulnak a licit során.   Az árverést   a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény  igazgatója, Szűcs Erszébet  és  A Szabadművelődés Háza igazgatója, Kiss Dorottya  vezeti.   A befolyt összeget Őri Tóth István hagyatékának   feldolgozására, rendszerezésére ajánlják  fel.  Az árverésre kerülő művek   már megtekinthetőek  mindkét intézmény honlapján.
Űrspecifikus   pályázatot is hirdetnek, mégpedig   a szeptember 17-ei, Stanislaw Lem író  emlékét, munkásságát felidéző programokhoz kapcsolódóan.    Ennek része  Az én kozmikus tárgyam  című kiállítás, amely a látogatók  ötletei, tárgyai alapján a helyszínen szerveződik.  Ennek érdekében arra kérnek mindenkit, hogy vigyenek   kozmikus tárgyakat ,  hozzájárulva  ezzel is a kiállítás sikeréhez.   A tárgyakat szeptember 17-én, 18 óráig várják,   a kiállítást pedig   aznap 20 órakor nyitja meg Kéri Bálint Bence,  a ház művészeti vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!