Pályázati forrás nélkül is folytatódik a civil reggeli

Székesfehérvár - Habár vége a pályázati finanszírozó forrásoknak, folytatódnak a civil reggelik, ahol a nonprofit szervezetek tervezett programjaikat ismertethetik.

Klecska Ernő

A Székesfehérvári Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát működtető SZITI egyesület kezdeményezésére indult civil sajtóreggelik sorozata egy éve folyik. A nagy sikerre való tekintettel, bár a pályázati források  elfogytak, a civilek tovább folytatják azt, új helyszínen, a Vörösmarty Színház kávézójában. Ez is azt mutatja  - emelte ki Domokos Tamás, az egyesület elnöke -, hogy  a jó kezdeményezések sorsa nem a pénzen múlik, hanem azon, hogy vannak-e egy településen olyan civilek, akik aktívak.
A rendezvényt örömmel fogadta a kulturális intézmény, és előzetes egyeztetés után más eseményeknek is szívesen helyet ad  a színház  - mondta Quintus Konrád igazgatóhelyettes.
Ez a hónap  különösen mozgalmas lesz civil ügyekben - hangzott el. Szeptember 17. és 19. között  a kulturális örökség napja, 16. és 22. között az állampolgári részvétel hete zajlik, amelynek fő koordinátora Kovács György, ugyanebben az időben az európai mobilitás hét, 22-én az autómentes nap, 8-ától október 15-éig  a Fejér megyei esélyegyenlőségi hónap, október 1-jén pedig  a székesfehérvári civil nap lesz.
Nevezetes napok is lesznek: 21-én az ENSZ nemzetközi békenapja, 26-án pedig a fogamzásgátlás világnapja - hívták fel a figyelmet a  civilek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!