Nem biztos, hogy történt kutyamérgezés

Székesfehérvár - Sorozatos kutyamérgezésről terjednek a hírek hétvége óta az interneten. A Tóvárosi lakónegyed és a Széchenyi út mentén szórták állítólag a mérget.

S. Töttő Rita

Futótűzként terjedt a hír hét vége óta a Facebook-on, hogy mérgezik a kutyákat a város egyik szegletében. A hír szerint a Széchenyi úton és a Tóvárosi lakónegyedben szórták tele méreggel a füves területet és a kutyasétáltató helyeket. Az információ megosztója szerint „még a családi házban élő kutyusokat se kímélték”. Lapunk is felkereste az illetőt, aki elmondta, hogy a történetről egy zokogó nénitől hallott, akinek elpusztult a kutyája. Az illető idős asszony, aki kertes házban él az érintett környéken, azonban nem óhajtott lapunknak beszélni a történtekről, így nem kérdezhettük meg tőle, mi történt pontosan. R. Szabó Ágnest, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét is megkérdeztük, érkezett-e bejelentés mérgezésről az elmúlt időszakban, ő azonban azt mondta, nem jelezte senki, hogy ilyen történt volna a környéken. Paál Csaba, a fehérvári állatkórház vezetője hozzátette: valóban megszaporodtak a mérgezések az utóbbi időben, de szinte mind vidéki eset, a városból az elmúlt hét vége óta csak egy-két kutyát vittek be mérgezésgyanúval. Az állatorvos elárulta azt is, hogy soha nem a mérgezést észlelő állatorvos feladata jelezni az esetet a rendőrség felé, hanem a gazdáé, aki, hogy megbizonyosodjon arról, mitől múlt ki kedvence, kérhet boncolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!