Négyszázezres szerszámlopás - az alkalmazottat gyanúsítják

FMH - Két helyről is értékes szerszámgépeket loptak a minap, a tettes azonban csak egy esetben került elő. Egy épülő ház telkén élő alkalmazottról van szó, aki tartozásaira fordította az eladott gépekből befolyt összeget.

feol.hu

Kedd késő délután érkezett bejelentés arról, hogy egy épülő családi házból nagy értékű szerszámok, gépek tűntek el. A lopással a telken élő 26 éves alkalmazottat gyanúsítja a rendőrség.

A motoros kerti traktor, a fűkasza, a marógép és a fűrészek eltűnését kedden délután vette észre a Tabajdon épülő ház tulajdonosa. Az ellopott tárgyak összértéke meghaladja a négyszázezer forintot. A járőrök az adatgyűjtést követően állították elő azt a 26 éves férfit, aki alkalmazásban állt az ingatlan tulajdonosánál, és ez idő tájt az ingatlan végében felhúzott melléképületben lakott. Mint az eljárás során kiderült, a fiatal férfinek az volt a dolga, hogy az épülő házra vigyázzon, miután azonban tartozásokat halmozott fel, kitalálta, hogy eladja az ingatlanon tárolt gépeket. Még szeptember elején végrehajtotta a lopást, majd a tárgyakat értékük töredékéért tovább értékesítette. A kapott összeget tartozása egy részének megfizetésére fordította.

A 26 éves helybéli férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói. Nem tagadta a terhére rótt bűncselekményt. Az ellopott tárgyakat tovább keresik a rendőrök.

A Móri Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Felsődoboson is hasonló lopás történt. Ezúttal azonban nem csak az eltulajdonított motoros láncfűrészt, motoros fűkaszát és kapálógépet keresi a rendőrség, hanem az elkövetőket is. A tulajdonos kára elsődlegesen 160 ezer forint – tudtuk meg szerdán R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!