Mindig győzni akarnak

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában, 17.30-tól a Szombathelyi Haladást fogadja győzelmi szándékkal a Videoton FC. Csütörtökön szurkolói ankét volt.

Matók János

Csütörtökön, régóta esedékes  szurkolói ankétot tartott a fehérvári Városháza dísztermében a Videoton FC. A klub képviseletében Tassy Márk ügyvezető, Paulo Sousa vezetőedző, valamint Várkonyi Ádám marketing és kommunkációs vezető jelent meg - az előre beharangozott Sándor György csapatkapitány kisebb problémája miatt hiányzott   az eseményről.
No, és a klub biztonsági szolgálatának több, jól megtermett, egyenfekete öltözetet viselő  alakja... Rejtély, hogy erre mi szükség volt,   hiszen a beléptetéshez   vagy a Vidi Club tagságiját,  vagy az érvényes bérletet kellett felmutatni - két fő is bőven elég lett volna. Ugyan igaz, hogy szeptember elsején életbe lépett hazánkban az úgynevezett huligántörvény, de az még a  legvadabb képzeletben sem merülhetett fel, hogy a Vidi szurkolói óriási botrányra készültek volna a Városházán...
Nem is lett volna rá alkalmuk, hiszen a kérdéseket előre, írásban kellett elküldeni, a helyszínen erre nem volt mód. Illetve a végén, amikor már bezárták volna az ankétot, azért három csak-csak  elhangozhatott.    Minden kommentár nélkül, de tán jellemző: Horváth Győző felszólalása aratta a legnagyobb tapsot. Végül is igaza van a klub hivatalos honlapja szerkesztőjének: Jó hangulatú, nyílt és őszinte ankéton vehettek részt a Vidi szurkolói. Mert  a korábbi ankétoktól eltérően  szinte néma csendben, morajlás nélkül hallgatták Paulo Sousa szuggesztív okfejtését a Videoton család jelenéről és jövőjéről. Így, a többi között arról, hogy mi tette szükségessé a sok külföldi játékos igazolását (mert a bajnokcsapat magyar játékosai a távozási szándékukat hangoztatták - és  Farkas, Lencse, Milanovics, Gyurcsó, Szakály, Hidvégi...?), mi áll az úgynevezett Lipták-ügy háterében, miért Tujvel és miért nem Bozsovics véd.  Ami viszont biztos, a többi között Sousa kijelentette: "Minden meccsen győzni szeretnénk és a bajnokságot is meg akarjuk nyerni. Tudjuk, hogy minden olyan építkezésnek vannak hullámvölgye, mint a miénk. Ilyenkor segítenünk kell egymást, mint egy családnak. A lényeg, hogy győzni szeretnénk. Bármilyen versenyben indulunk el, csak a győzelem lehet a cél. Az eredményeink lehet, hogy nem mindig erről szólnak még, de látjuk a fejlődést és hiszünk abban, hogy egyre jobbak leszünk."
Ezek után pár mondat a Haladás elleni szombati mérkőzésről: nehéz, nagyon nehéz lesz. A Vidi várható összeállítását illetően csak találgatni tudunk, hiszen a nyilatkozat stop érvényben van. Így lapunk tippje: Tujvel  Brachi, Vinícius, Caneira, Hector  Oliveira, Mitrovics, Vasziljevics, Walter Lee  Alves, Evandro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!