Kistérségi ellátó épül

Martonvásár - A városban a Budai út 4. szám alatt működött a családsegítő szolgálat, de az épület életveszélyessé vált. A kistérség pályázott, nyert majd 143 millió forintot.

Kovalcsik Katalin

A Szent Laszló Völgye Többcélú Kistérségi Társulás a szociális és gyermekjóléti ellátásokra, bölcsődék  fejlesztésére kiírt pályázaton volt sikeres, nyert  142 millió 674 ezer forintot, amelyhez Martonvásár hozzátett több mint 21  milliót, hogy megépülhessen  az integrált intézmény, kaptuk az információt Tóth Andrásnétól.    A hamarosan elkészülő létesítménybe  költözhetnek  a munkatársak, akik eddig a műemléki Brunszvik Teréz óvodában látták el feladataikat.  A segítő szolgálat tevékenységi körébe tartozik a családsegítés, a házi segítségnyújtás, a támogató szolgáltatás, a közösségi pszichiátriai ellátás,   a tanyagondnoki feladatok, az idősek nappali ellátása és a gyermekjóléti feladatok.  Ercsi kivételével  ott önállóan oldják meg a feldatot egy  nemrégiben felújított épületben  Martonvásár, Baracska, Gyúró, Kajászó, Ráckeresztúr és Tordas lakói,  körülbelül 16 ezer ember tartozik az ellátóhoz.  Az intézményben jelenleg 34 munkatárs látja el a feladatokat. Ha elkészül az új épület, helyet kap benne egy harminc ember kulturált étkeztetésére alkalmas  étkező melegítő konyhával, a földszinten közösségi térrel is rendelkezik a létesítmény. A város tervei szerint bővül a szolgáltatás a családi napközivel, jövőre a jelzőrendszeres házi segítségnyújtással. Az étkezőhöz és az idősek kubjához  hatvan négyzetméteres terasz is csatlakozik.

Új vezető a könyvtárban

Pfiffer Zsuzsanna 1999. óta dolgozik a martoni művészeti iskolában, 2009. óta vezeti a fúvószenekart. Az idén július egytől az ujonnan alakult Brunszvik-Beethoven központ vezetője.  Azóta hozzá  tartozik a  városi és iskolai könyvtár, az óvodamúzeum, a Százszorszép Táncegyüttes és a Klubház.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!