Elolvadt a végére az előny

Székesfehérvár - Az EBEL 5. fordulójában az első harmad bő felénél már három góllal vezetett a Sapa Fehérvár AV19 alakulata a Linz ellen. A vége aztán döntetlen lett.

Tóth Bence

Álomszerűen kezdett a Sapa Fehérvár AV19 (MUNRO  Horváth, Tokaji, Sofron, Vas M., Kovács  Pratt, Borgatello, PALKOVICS 1 (1), JOHANSSON 2 (1), Ryan (1)  Durco, Sille (1), Benk (1), SIKORCIN 1 (1), Magosi  Láda, Tóth A., NAGY G. 1 (1),  vezetőedző: Kevin Primeau) összeállítású együttese. Az optimistább szurkolókban már-már a február 22-i csata pillanatai elevenedtek fel, akkor kiütéssel, 5-0-ra nyertek a kék-fehérek. Tudva, hogy a liga leghatékonyabb fór játékát játsszák a linziek (Westlund   Veideman 1, MURPHY 1 (1), Baumgartner, Oulette (1), Leahy  Kurtz, Scholz, Grabher, Hisey (1), IRMEN 1 (1)   Lukas R., Macdonald 1, KELLER 1 (1), Oberkofler, Mairitsch   Mayr, Mitterdorfer, Spannring, Lukas P., Lebler,  vezetőedző: Rob Daum), sok jóra nem számíthattunk.
Csalódnunk kellett, de pozitívan. A magyar bajnok az acélsipkások támadásait már a semleges harmadban megszűrte, jelezvén, összeszedettebb a játékuk hátrányban. A 7. percben egymás után három  linzi mehetett melegíteni a büntetőpadot. A kettős fórokat nem tékozolta el a Sapa: előbb Palkovics tálalt Johansson elé, majd a svéd center egyenlítette ki a rutinos csatárral fennálló adósságát (2-0). A tűzijáték Westlund kapuja előtt nem hagyott alább, és ismét a második sor, s Johansson volt eredményes (3-0). Arról, hogy a találkozónak legyenek még nyitott kérdései Keller tett (3-1). A folytatásban Macdonaldnak centerezték társai kitűnően a pakkot (3-2), ám gyorsan helyreállt a világ rendje. Nagy Gergő jelezte előbb, hogy sérülése már a múlté, majd Sikorcin cikázott át a linzi védőkön és lőtte ki a bal felsőt (5-2). A záró harmadban előbb egy szimpla, majd egy dupla fórt értékesítettek az osztrákok Veideman, majd Murphy révén (5-4). A drámai végjátékban szerencsével egyenlített a Linz, és büntetőkkel nyert.
Sapa Fehérvár AV19 EHC Black Wings Linz 5-6 (3-1, 2-1, 0-3, 0-0, 0-1).
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!