Átadták az Év iskolarendőre díjakat az arra érdemeseknek

Székesfehérvár - A megye száznégy iskolájában összesen százhuszonhárom rendőrünk ügyel a gyerekek biztonságára, sokan közülük egyben a település körzeti megbízottai is.

Tihanyi Tamás

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnökségének tagjai szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságán tanácskoztak. Az esemény azzal kezdődött, hogy  átadták az Év iskolarendőre díjakat az arra érdemeseknek.  Miután az összes kapitányságról érkezett javaslat, a döntéshozók két rendőr munkáját emelték ki ilyen módon is.   A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állományából  - az egyébként a polgárdi őrsön szolgálatot teljesítő  - Vinter Norbert rendőr törzszászlós, valamint  a dunaújvárosi kapitányságról Kőhalmi László rendőr zászlós vehette át a díjat.
 Kérdésünkre nagyon hasonlóan fogalmaztak, amikor azt mondták, a gyerekek szeretete nélkül nem tudtak volna eredményesen dolgozni  egyébként mindketten gyakorló családapák is.  Fejér  megyében jelenleg száznégy  iskolában összesen százhuszonhárom rendőr felügyel a legkisebbek biztonságára. 
Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára lapunknak statisztikákról beszélt. Elmondta, hogy a 2011-es esztendő   első félévében -  a megelőző, hasonló  időszakhoz képest - igen kis mértékű, mindössze három százalékos emelkedést tapasztaltak, azaz ennyivel történt több baleset a megye útjain, mint korábban. (A 340 után  350 különböző súlyosságú baleset volt.) Az okokat még elemzik, és abban bíznak, hogy az esztendő  végéig ez a folyamat  - az országos tendenciákhoz hasonlóan - csökkenésbe fordul  át.
A tanácskozáson a közútkezelő munkatársai aktuális változásokról számoltak be.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!