Alkotásoktól orvosoktól, akik művészek is

Dunaújváros - Harminchatodik alkalommal találkoznak a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Körének tagjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is a városban. Alkotások orvosoktól.

Boda Bence

A Magyar Orvosírók és Képzőművészek Köre harminchatodik alkalommal találkozik,  s mivel tavaly nagyon tetszett a tagoknak a dunaújvárosi légkör, úgy döntöttek, idén is idehozzák a találkát.
Fodor Etelka, a MOKK elnöke mondott nyitóbeszédet a pénteken délután kettő órakor kezdődő megnyitón. Kiemelte: bár meghívókat szép számmal küldtek, egy országgyűlési képviselő és a polgármester sem jelent meg az ünnepélyes megnyitón. Ezzel szemben megjelent Olescher Tamás, a fővárosi képzőművész, aki  az elkészült képzőművészeti alkotásokat értékeli majd.
A megnyitó után Kósa Dénes színész-énekes köszöntötte az egybegyűlteket dallal. A zenés köszöntő után megkezdődtek a versek és novellák felolvasásai, a vacsora után pedig az új tagok bemutatásával, s némi szelíd szórakozással zárult a pénteki nap.
A mai napon, délelőtt kilenc órakor nyílik meg a többnyire festményekből és selyemfestésekből álló kiállítás. A tárlatvezető  Oláh Vilmos lesz.
Ezután délelőtt tíz órától hat alkotó olvassa fel művét, majd 11.30-tól, 15 órától  és 16.40-től újabb hét-hét orvosíró verseivel és novelláival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Szeptember 4-én, vasárnap egy könnyed múzeum-, majd városlátogatás vár a művészekre. Ezután egy finom ebéddel zárul a harminchatodik MOKK találkozó.
A rendezvényen Dunaújváros ismert orvosainak, többek között  Gujás Mártának, Csapó Gábornak,  Bíró Andrásnak,  Elek Attilának, Radnai Évának és  Révész Gertrúdnak a műveit is meghallgathatják, illetve megnézhetik a kíváncsi látogatók.

Jövőre MOKK találkozó, harminchetedszer. Ugyanitt?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!