A mentőszolgálat is kitelepül az I. Hírlap bringatúrán

FMH - Október 8-án az I. Hírlap bringatúrán sokan kipróbálhatják a Velencei-tó körüli kerékpárutat. A tókerülő kerekezést hagyományteremtő szándékkal rendezzük.

Kovalcsik Katalin

A kerékpározás nem veszélytelen sport, ezért is ajánlják a szakemberek, szereljük fel minden szükséges láthatósági eszközzel a bringát, de a legfontosabb, hogy vigyázzunk magunkra és másokra is.  Október 8-án, a tavalyi legkedveltebb üdülőhelyen, Sukorón, a  labdarúgó pályán találkoznak azok,  akik szívesen  karikázzák körbe a Velencei-tavat. A pályán  lesz a gyülekező, és oda is érkeznek vissza a résztvevők, de közben sem unatkoznak azok, akik  egy  mozgalmas napra szánják el magukat. Azt  már hírül adtuk, miyen érdekességekkel várják majd  a rendőrök az érkezőket. Hozzájuk csatlakozott a mentőszolgálat is.
- A bringatúra napjára kitelepülünk egy sátorba, de baj esetére, valamint  bemutatóként kint lesz egy esetkocsi is - mondta  Pápai Imre  vezető mentőtiszt. - A nap ugyan az egészséges testmozgásról fog szólni, de nem árt néhány fontos,  alapvető tudnivalóval megismertetni az érdeklődőket. Az esetkocsiban láthatják azokat a létfontosságú műszereket, amelyek egy  baleseti helyszínen az életmentéshez, a sebkötözéshez, egy  gyors beavatkozáshoz szükségesek lehetnek. Visszük magunkkal az úgynevezett  fantomot, hogy az újraélesztést is lássák, vagy ha kedvük van hozzá, akár  gyakorolhassák is a jelenlevők.
A mentősök a gyakorlati bemutatókon kívül szóróanyaggal,  rövid  ismertetővel készülnek napjaink leggyakoribb betegségeiről,  az infarktusról, az agyi keringési zavarokról,  agyi katasztrófákról.
- A bemutatók, ismertetők mellett  a kollégáim mérnek vércukrot,  vérnyomást,  várunk mindenkit a napra. Az egészségük megőrzése,  a szabadban végzett testmozgás érdekében, amely mindenki számára  létfontosságú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!