A legnépesebb civil szervezet Sárosdon az ÖTE

Sárosd - A közösségteremtést, az összefogást, az egymás támogatását szolgálja a helyi önkéntes tűzoltók társasága, akik között egyre több a gyermek és a fiatal felnőtt.

Miskei Anita

A Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy egy igazi közösséget kovácsoljanak a településen élőkből. Az összefogásuk épp az egymás iránti szeretetet, önzetlenséget, s a törődést fejezi ki. Az egyesület   elnöke Bozsoki József, aki fáradtságos munkával és mérhetetlenül sok  idő ráfordításával  kilobbizta, hogy  Sárosd rendezhesse meg  az I. Országos Kismotorfecskendő szerelési Bajnokság fordulóját. Ami igazi kihívás volt, mert ezidáig ilyen kis lélekszámú településnek nem adatott meg az esély erre.  Ennek az egyesületnek a mozgatórugója még  Farmosi Csaba,  a parancsnok, aki a szakmai, azaz gyakorlati dolgokért felel. Bozsoki József feladatán túl edzőként is segíti a versenysorozatban szereplő csapatokat, hogy azok a lehető legjobb eredményeket érjék el, valamint szervezi a versennyel kapcsolatos minden feladatot (utazás, szállás, csapatszellem fejlesztés), illetve ő az, aki kapcsolatot tart az önkormányzattal és segíti a település életét az egyesület segítségével. Ráadásul teszi mindezt fáradhatatlanul, lassan már húsz esztendeje egyesületi vezetőként. A két férfi munkájának eredményét pedig nem csak a versenyeken elért sikerek, hanem a tagok száma is mutatja. Mára tagjaivá váltak  olyan fiatalok és idősek, akikben él a hivatástudat, a segítség vágya. S napjainkban a legnépesebb civil szervezet lett az önkéntes tűzoltók csapata Sárosdon.
Vajda Viktória elmondta, október 1-jén, a  Zalaegerszeg Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság szervezésében Teskándon rendezendő versenyen derül ki, Sárosd két csapata milyen eredménnyel zárja az I. Országos  Kismotorfecskendő- szerelési Bajnokságot. A csapatokat Bozsoki József készíti fel az utolsó megmérettetésre.  Jelenleg a férfi csapat   retro kategóriában a 9. helyen áll, míg a  női csapat szintén retro kategóriában a legjobb női társaság a versenyzők között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!