A karrierépítést támogatják ösztöndíjakkal, tanulmányutakkal a Kodolányin

Székesfehérvár - A Kodolányi főiskola nemzetközi csereprogramokat, szakmai és projekt tanulmányutakat, valamint gyakorlati lehetőségeket mutatott be a hallgatóknak.

Miskei Anita

A Kodolányi János Főiskola a múlt héten három helyszínen rendezett ösztöndíjbörzét a diákoknak. Kiemelkedő lehetőségeket kínálnak azon hallgatóknak, akik nemzetközi környezetben is tapasztalatot szeretnének szerezni. A hatodik alkalommal megrendezett budapesti, székesfehérvári és siófoki Erasmus-ösztöndíjbörzére ellátogató érdeklődők szeptember 19. és 21. között az aktuális, a 2011/2012-es tanév tavaszi szemeszterére szóló lehetőségekkel, nemzetközi csereprogramokkal, ösztöndíjakkal, valamint szakmai tanulmányi utakkal ismerkedhettek meg. A börzével párhuzamosan a diáktanácsadó és karrieriroda  karriernapot is szervezett az intézményben.
  Az Erasmus mobilitási program 25  uniós ország több mint 120 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget. Az idei tanév első szemeszterében közel 100 kodolányis hallgató végez egy-egy szemesztert Magyarországon kívül. Azoknak, akik nem szeretnének egy teljes félévet külföldön tölteni,  kéthetes, projekt tanulmányutakat is kínál a főiskola, ahol a diákok vezető tanár segítségével részfeladatokat hajtanak végre.  A Nemzetközi Szolgáltató Központ külföldön eltölthető szakmai gyakorlati lehetőséget is kínál, amely elsősorban a turizmus-vendéglátás, a nemzetközi tanulmányok, a szociális munka és a művelődésszervezés szakos hallgatók számára érhető el.
 A karrier építéséhez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. A főiskola éppen ezért ezen a területen is komoly erőfeszítéseket tesz, az európai együttműködésekben kiemelkedő projektjeit pedig nívódíjjal is elismerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!