Torlódás az útfestés miatt

Székesfehérvár - Szerdán a bíróságnál és a város több pontján is torlódás alakult ki: az útburkolati jelek újrafestése miatt egy sávon haladt a fogalom. A hónap végére végeznek.

Házi Péter

Háromezer négyzetméternyi útburkolati jelet festenek újra  e hetekben Székesfehérváron, a városgondnokság megbízásából. A kivitelezőtől megtudtuk, a szerződés szerint augusztus végére el kell készülniük a munkával. Az előző hetek rossz időjárása lassította a munkát, hiszen esőben nem tudnak dolgozni, mert a festék nem szárad meg. Ennek ellenére a munka nyolcvan százalékán túl vannak, elsősorban a tömegközlekedési útvonalak jeleit, zebráit festik újra.
Az egy évre festésre előirányzott keretből  nem lehet a város összes útburkolati jelét újrafesteni, így mindig a legkopottabbakkal kezdik. Kérdésünkre, miszerint nem lehetne-e éjszaka festeni, elkerülve a ma is  kialakult torlódásokat, a kivitelező elmondta, az éjszakai párásabb idő nem kedvez a festésnek, ráadásul nincs mindenhol elegendő fény éjszaka, ami a pontosság rovására mehetne. Mindenesetre a munkák legnagyobb részén már túl vannak, hamarosan fellélegezhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!