Szeptembertől korszerűbb a mérnökképzés

Dunaújváros - Külföldi felsőoktatási intézményektől vásárolt, európai színvonalú tananyagfejlesztés valósult meg a Dunaújvárosi Főiskolán és a Pannon Egyetemen.

Miskei Anita

Külföldi felsőoktatási intézményektől vásárolt, európai színvonalú tananyagfejlesztés valósult meg a Dunaújvárosi Főiskolán és a Pannon Egyetemen. Idén szeptembertől építik be a mérnökhallgatók tanrendjébe a korszerű tananyagok adaptációját e-learninges formában, magyar és angol nyelven egyaránt.
Az internetes távoktatásban rejlő lehetőségeket az elmúlt években hazánkban is felismerte és hatékonyan alkalmazza számos felsőoktatási intézmény és gazdasági szereplő. A Dunaújvárosi Főiskola a Pannon Egyetemmel együttműködve a mérnökképzés alapszakjának képzéséhez korszerűsített tananyagot e-learninges formában. Az eredetileg a Liverpooli Egyetemen és a finn Aalto Egyetemen használt tananyagok magyar adaptációit elektronikus formában, modulrendszerben, gazdag illusztrációval, animációk, videók beépítésével készítették el. Az újítás az anyagtudományi modellezés, az anyagtudományi folyamatmodellezés és az ipari folyamatok modellezésének területeit érinti, amely témakörök ismerete komoly előnyt jelent a munkaerőpiacra kilépő anyagmérnököknek.
A 1,5 évig tartó, 36,5 millió forint összköltségből megvalósult projektnek köszönhetően a főiskola és az egyetem mérnök hallgatói olyan képzésben részesülnek szeptembertől, amely nagyban növeli a szakmájukon belüli elhelyezkedési lehetőségüket, valamint a korszerűsítés-fejlesztés eredményeként egyszerűbbé válik a hallgatók számára a külföldi intézmények közötti átjárhatóság is – mondta Dr. Csepeli Zsolt, a projekt menedzsere. A projekt során elkészített tananyagok on-line, ingyenesen elérhetők bárki számára a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtár honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!