Strandok csendes éjszakája

Dunaújváros - Mintegy hatvanan csobbantak a Strandok éjszakáján pénteken a Fabó Éva uszodában. Dunaújváros első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez.

Szigeti Sándor

A Magyar Fürdőszövetség három évvel ezelőtt indította útjára a Strandok éjszakája elnevezésű akciót. A cél az volt, hogy a látogatóközönség egy különleges időpontban, az éjszakai órákban is élvezhesse a magyar strandok által nyújtott szolgáltatásokat.

Az ötlet kedvező fogadtatásra talált, olyannyira, hogy a tavalyi évben negyven helyszínen több ezren fürdőztek a Strandok éjszakáján országszerte.

Idén a főváros mellett a szegedi, az egri, a bükkfürdői, a zalakarosi, a sárvári, az esztergomi, a csongrádi, az egerszalóki, a harkányi, a százhalombattai fürdőkben, Fejér megyében pedig a dunaújvárosi strandon lehetett holdfénynél megmártózni.

Az érdeklődés azonban elmaradt az előzetes várakozásoktól.  Tíz órakor még csak egy tucatnyian voltak a létesítményben, és az este végére is csak  mindössze hatvanan váltottak belépőt.

Érdekesség, hogy az Uszi Presszó már július óta minden  pénteken tart éjszakai  programot, amelyen rendszerint száz-százötven ember vesz részt. Arra, hogy most miért jöttek el ilyen kevesen, maguk a szervezők sem tudják a választ. Az Uszi Presszó mindenesetre folytatja a jól bevált péntek esténkénti strand-bulikat - mondta el vasárnap lapunk kérdésére a presszó üzemeltetője. 

A Strandok csendes éjszakája után a strandok sikeresebb hétvégéje következett. Végre megértük, hogy kellemes idő volt szombaton és vasárnap. Sokan családostul vágtak neki a mesterséges vízpartoknak. Az élményfürdő vasárnap gyakorlatilag telt házzal üzemelt. Már délelőtt tízméteres sor állt a bejárat előtt.     

Többen az augusztusi hónap  második hétvégéjét a szabad strandon töltötték. Vasárnapra végre igazi nyári idő lett, huszonhat-harminc fok körüli csúcshőmérsékletekkel. Ezen a héten egyébként az időjósok szerint folytatódik a huszonnyolc-harminc fok körüli, túlnyomóan napos idő. Meglátjuk, igazuk lesz-e a meteorológusoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!