Nyílt nap a móri művésztelepen

Mór - Már javában dolgoznak a fiatal fehérvári vagy fehérvári kötődésű alkotók a móri művésztelepen, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a munkába.

feol.hu

A Székesfehérvári Művészek Társasága fiatal alkotóinak művésztelepe a székesfehérvári Városi Képtár és a Székesfehérvári Művészek Társasága szervezésében augusztus 8-tól 28-ig zajlik Móron, a Képző- és Iparművészeti Szabadiskolában. Az alkotótelepre meghívást kapott a társaság minden, negyvenedik életévét be nem töltött tagja.

A meghívást elfogadók a három hét során térítésmentesen igénybe vehetik a szabadiskola műhelyeit, térítésmentesen kapnak szállást és étkezést is, valamint az anyagköltségeikhez is hozzájárulnak a támogatók.

A szabadiskola szakemberei igény esetén szakmai segítséget biztosítanak a résztvevőknek, akik a következők: Arany Gold Zoltán, Dér Adrienn, Garami Richárd, Kis Róka Csaba, Keller Petra, Kovács Éva Vica, Máder Barna, Nagy Edit, Szabó Orsolya, Szűts Angéla, Szabó Tamás, Varga Gábor Farkas.

A szabad alkotómunka feltételeinek kialakításához az anyagi támogatást Székesfehérvár önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Képzőművészeti Szakkollégiuma biztosította.

A művésztelep nyílt napjára augusztus 26-án, pénteken 13-tól 16 óráig várják az érdeklődőket, akik betekintést kaphatnak a műhelyekben folyó munkába és akár kérdéseket is feltehetnek a művészeknek.

A művésztelepen, illetve az ottani inspiráció alapján készülő alkotásokból 2012 januárjában a székesfehérvári Pelikán Galériában, áprilisban pedig Móron, a Lamberg-kastélyban nyílik kiállítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!