Megkezdték az öreghegyi szennyvízátemelő betonelemeinek beemelését

Megkezdték az öreghegyi szennyvízátemelő betonelemeinek beemelését és süllyesztését abban az Európai Unió által támogatott fejlesztési projektben, amely révén 2012-ig megoldódnak Pákozd, Pátka és Seregélyes szennyvízgondjai, és Székesfehérvár csatornázottsága száz százalékossá válik.

feol.hu

Azokon a főútvonalakon, amelyeken már befejezték a szennyvízcsatorna fektetést, ideiglenesen állítják helyre a nyomvonalat, az útfelületek végleges helyreállítására a közútkezelők előírásai alapján kerülhet sor. A fehérvári Fiskális útra ideiglenes bitumenréteg került, amit jövő tavasszal ún. sávos-vállas helyreállítás követ - ez utóbbi a Béla úton már most elkészül, tavasszal pedig a teljes felület új kopóréteget kap. A Mártírok útján pedig hamarosan megkezdődik a csatornafektetés. Ahhoz, hogy a meglévő székesfehérvári szennyvízhálózat fogadni tudja a Pátka-Csala, Öreghegy, Pákozd-Kisfalud és Seregélyes-Börgönd irányából érkező szennyvízmennyiségeket, néhány helyen szükséges az üzemelő szennyvízcsatorna felújítása és újjáépítése, így a munkák számos forgalmas útszakaszt is érintenek, az előzőeken túlmenően például a Seregélyesi és a Budai utat is.

A 26 db megépítendő szennyvízátemelő egyikét Székesfehérvárott az Öreghegyen ezen a héten süllyesztik a helyére, ez a munka várhatóan két napot vesz igénybe. A szennyvízátemelő az öreghegyi bekötésekből, Pátkáról és Csaláról származó szennyvizeket tudja majd fogadni és továbbítani a meglévő városi rendszerbe.

A hálózat kiépítése mind a négy településen folyamatos, a kivitelezők igyekeznek kihasználni a kedvező időjárást, mert a tél erejétől, az őszi esőktől függően a munkák akár már november végétől február végéig szünetelhetnek. Az összesen mintegy 180 kilométernyi csatornából idáig 39,4 kilométer készült el, melynek műszaki ellenőrzése és minősítése folyamatos. A beruházás végéig, jövő év októberéig egyébként - szakaszosan - 6744 háztartás számára nyílik meg a bekötés lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!