Hasmenéses rosszullétek Hankook-dolgozóknál

Hasmenéssel járó rosszulléttel jelentkezett több dolgozó a Hankook rácalmási gyárának üzemorvosánál még pénteken. Ketten kórházi ápolásra szorultak.

MTI

A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárában történt csoportos megbetegedés után a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve elvégeztette a fertőtlenítő nagytakarítást, s elrendelte a betegek, valamint a konyhán dolgozók székletbakteriológiai vizsgálatát; az előzetes eredmények keddre várhatók - közölte a megyei tiszti főorvos hétfőn az MTI-vel. Müller Cecília tájékoztatása szerint a gyár dolgozói közül a múlt pénteken húszan betegedtek meg hasmenéssel, hányással, hasi fájdalommal és lázzal járó tünetekkel. Közülük ketten kórházi ápolásra szorultak.
Az üzemi étkezdében csütörtök délután valamennyien paprikás szeletet és nokedlit fogyasztottak. 
 Mivel felvetődött, hogy a megbetegedést az üzemi konyhán fogyasztott étel okozhatta, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának élelmiszer-biztonsági felügyelője a hétfői helyszíni ellenőrzésen elvégezte a szükséges mintavételt, s az étel- és törlékmintákat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal központi laboratóriumába küldte vizsgálatra.
A múlt péntek óta nem történt újabb megbetegedés.
A Hankook kommunikációs menedzsere hétfő délelőtt még arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 32-en betegedtek meg; a gyárban egy műszakban négyszázan dolgoznak, étkezéskor három menüből választhatnak. Roy Katalin közlése szerint az eredmények elkészültéig a Hankook Tire nem tud további információkkal szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!