Egy szerencsés békefenntartó

Baracska - A Szudánban emberrablók által fogva tartott Papp Istvánnal készített interjút az ENSZ hírportálja, amelyben a magyar férfi fogságáról és kiszabadulásáról is beszél.

Házi Péter

A Szudánban 91 napig fogva tartott és idén januárban szabadult ENSZ békefenntartóval, Papp Istvánnal készített interjút az Egyesült Nemzetek Szervezetének hírportálja. Az interjúban Papp István nemcsak a fogságának három hónapjáról beszél, hanem arról is, nem tarja magát hősnek, pusztán egy szerencsés békefenntartónak, akinek a szabadulásához kellett az ENSZ nagyon jó tárgyalógárdája, de az is, hogy a magyar Terrorelhárítási Központ emberei is ott voltak az ENSZ emberei és az emberrablók közti telefonbeszélgetéseknél.
A baracskán élő Papp Istvánt  márciusban  New York-ban fogadta  Ban Ki-moon, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára is, aki elismerését fejezte ki a magyar békefenntartónak. Jelenleg pedig Haitin teljesít szolgálatot az 55 éves magyar férfi. Feladata az ENSZ egyik, viszonylag újnak számító programjához kapcsolódik. A nyomortelepeken tapasztalható bűnözés ellen kell fellépnie oly módon, hogy az ottaniaknak bizonyítsa, meg lehet élni tisztességesen is, nem csak bűn útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!