Tűzcsapnak hajtott egy Trabanttal két ittas fiatal

Székesfehérvár – A szombatra virradó éjszaka tűzcsapnak ütközött egy Trabant a Donát utcában. Az autóban ülők elhagyták a helyszínt, ám két utast elfogtak a rendőrök, de elsőre egyikük sem vállalta magára az autóvezetést. Később kiderült, miért.

feol.hu

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő szombaton közölte: hajnali három óra előtt a Donát utcából közlekedési balesetről érkezett bejelentés. A bejelentő elmondta, hogy egy Trabant nekiütközött az utcában lévő tűzcsapnak, az autóban ülő két fiatal pedig az autót hátrahagyva elhagyta a helyszínt. A járőrök még az utcában elfogták őket, s a bejelentő egyértelműen felismerte a Trabant utasait. A két székesfehérvári fiatalt előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. Először nem ismerték el, hogy bármelyikük is vezette volna az autót, később azonban egyikük bevallotta: ő vezetett. Mivel mindketten ittasnak bizonyultak a szonda szerint, ezért mintavételre vitték őket az orvosi ügyeletre. Az autóval kapcsolatban kiderült, hogy egy forgalomból kivont Polski Fiat rendszáma van rajta. Kihallgatásukkor a fiatalok úgy nyilatkoztak, hogy az autót néhány hete vásárolták a rajta lévő rendszámmal együtt, egy általuk ismeretlen személytől.

A rendőrség egyedi azonosító jel meghamisítása, valamint ittas járművezetés miatt indított büntetőeljárást a két illetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!