Több kiló élelmiszer, mintegy 500 családnak

Székesfehérvár - A Smart Grand Alapítvány az idén is pályázott a Magyar Élelmiszerbak Egyesülethez. Hétfőn megkezdték az élelmiszerek kiosztását.

Kovalcsik Katalin

 

Önkéntes segítők előkészítő munkája szükséges ahhoz, hogy a regisztrációba  vett fehérvári, rászoruló családok évi két alkalommal tartós élelmiszert kapjanak ajándékba. A városban dolgozó civil szervezetek közül több is pályázott az élelmiszerbankhoz, köztük a Smart Grand Alapítvány. A Kelemen Béla utcában lévő raktárba megérkezett az idei első szállítmány, amelynek átadásáról levélben értesítették a regisztrált családokat. A csomagok átadását hétfő reggel megkezdték, kedden és szerdán is érkeznek még családok. A tartós élelmiszerekből - liszt, tészta, keksz és kakaópor -  a családok minden tagjának jut hét kilogrammnyi, így egy öt tagból álló család 35 kilónyi tartós élelmiszerhez juthat. Hétfőn kétszáz család érkezett meg az adományért, de összesen körülbelül ötszáz család számíthat az adományra. A regisztráció pontos és fontos, hogy minden rászoruló családba eljuthasson az adomány, mondta el Elekes Péterné,  az alapítvány egyik képviselője. A jövő héten az alapellátónak és más szervezeteknek adják át az élelmiszercsomagokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!