Tárolókat tört fel - Elhagyott telefonja buktatta le

Székesfehérvár - Alagsori tároló feltöréseket jeleztek szombaton kora reggel a Rádió utcából a rendőrkapitányság ügyeletére. Az alapos szemle során egy mobiltelefonra bukkantak a rendőrök. Az elkövetőt ennek segítségével fogták el.

Klecska Ernő

A szombat reggeli bejelentést követően a szemlebizottság összesen nyolc feltört alagsori tárolót talált az épületben. Az eddigi leltár szerint számítógép és kerékpáralkatrészek, valamint vezetékek tűntek el - tájékoztatott R.Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr főkapitányság szóvivője.

Két tároló tulajdonosát még keresik, így a teljes lopási kár még nem ismert. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy feltehetően az elkövetés időpontjában egy férfi futott a vasúti sínek felé. Gyanítani lehetett, hogy a menekülő alaknak köze van a feltörésekhez. A szemlét kiterjesztették a menekülési útvonalra is, ahol egy mobiltelefont találtak a fűben. A telefont lefoglalták, később a rendőrkapitányság épületében "vallatni" kezdték, hátha valami érdemleges adatra bukkannak benne. A telefon azonban csengeni kezdett, majd újra és újra hívások egész sora kezdett befutni rá. A nyomozók feltételezték, hogy az elkövetőé a telefon, ezért a járőrök visszamentek és körbezárták a helyszínt. Végül egy 20 éves fehérvári fiatal férfi maradt gyűrűjükben, akit elszámoltatásra állítottak elő.

Mint kiderült: a nyomozók számára nem volt ismeretlen a férfi. Alig egy hónappal ezelőtt zárták le ugyanis egy vele szemben indított eljárást, amely ugyancsak alagsori tároló feltörések miatt indult. A férfi a mostani feltöréseket sem tagadta, ezért a kihallgatást követően bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!