Szuperkupa-győztes a Videoton!

Első tétmérkőzésére készült a Videoton FC élén Paulo Sousa, a piros-kék bajnokcsapat vezetőedzője, a Kecskemét elleni csatában. A hétközi sajtótájékoztatón Sousa elárulta, hogy roppant csalódott lenne, ha nem nyerik meg a mérkőzést, s nem a Vidi hódítaná el története során első alkalommal a Szuperkupát.

Matók János

A csapat délelőtt indult el a találkozóra, útközben, Jakabszálláson tartott pihenőt, ahol az ebéd után a pihenő, majd a taktikai értekezlet következett. Addigra Sousa már eldöntötte, hogy kik alkotják majd a kezdőcsapatot, amelyben Elek Ákos ismét szerephez jutott. Eddig még soha nem látott felszerelésben - fehér mez, fekete sportnadrág - lépett pályára a Vidi, de nyilván nem ez lesz az állandó felszerelés. Ami azt illeti, nem mondhatni, hogy zsúfolásig megteltek volna a lelátók, ahol 300 Vidi-fanatikus foglalt helyet, hogy buzdítsa a csapatot. A hazaiak kezdték a döntőt, az első percekben ahogy mondani szokás: ismerkedtek egymással a felek. A 6. percben Eleket kellett ápolni, miután Litsingi könyöke találkozott a válogatott középpályás arcával. A partvonal mellett Kovács Tibor csapatorvos és Debreczeni Tibor masszőr hosszasan kezelte a vérző Eleket, akinek emiatt mezt is kellett cserélnie, majd letapasztott állal tért vissza percek múlva a pályára. A 13.percben egy szöglet után Walter Lee elé került a labda, ám a kaputól 5 méterre, fordulásból a léc fölé durrantott. Mindkét szakvezető, Tomiszlav Szvics és Paulo Sousa is a technikai zóna széléről figyelte, instruálta a játékosait, majd a 22. percben a Vidi szakvezetője máris elküldte melegíteni Polonkai Attilát. Nem volt folyamatos a játék, Fábián sokszor a sípjába fújt, hiszen a láthatóan feszült hangulatú összecsapáson sok volt a szabálytalanság, amire pár futballista még rá is játszott. Érdekes volt látni a két gyerekkori jóbarát, Mohl és Nagy párviadalait: haverság ide, vagy oda, a pályán ellenfelek voltak. A 31. percben cserélt a KTE: Tököli jelezte, hogy ennyit bírt a lába. Közben Fábián esett gondolkodóba, hogy mit ítéljen: szögletet a Vidi javára, vagy hazai kirúgást? Előbb sarokrúgást, majd megváltoztatta döntését. Lehet, ő is idény elejei formában leledzik még. Közben Polonkai szorgosan melegített, türelmesen várt a sorára, majd visszaült a kispadra. A 37. percben Brachi jó 35 méterről végezhetett el szabadrúgást, Németh a léc alól tenyerelte ki a labdát. A 44. percben Ebala is megmutatta, hogy ért a szabadrúgás elvégzéséhez: ő is 35 méterről vette célba a kaput, Tujvel kiütötte a középre érkező labdát. Ez volt az első félidő utolsó momentuma, gólt nem láthatott még a közönség.

- A nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, de a csapatom igyekezett az edzéseken gyakoroltakat megvalósítani. Több alkalommal is rossz döntést hoztunk a mérkőzésen, de végül eredménnyel jártunk. Voltak nehéz pillanataink, de a játékosok mentalitása, a győzni akarása végig érezhető volt. A meccs végén, emberhátrányban is volt bennünk kurázsi, s ez is erőt adott. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első győzelmünk, trófeánk a Vidivel - mondta Paulo Sousa. 

 

Kecskeméti TE - Videoton FC 0-1 (0-0)

 
Kecskemét, 4500 néző, vezette: Fábián Mihály (Varga, Tóth).
Kecskemét: Németh - Alempijevics, Radanovics, Balogh, Mohl - Ebala, Csukics - Litsingi, Foxi, Dosso - Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Videoton FC: Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Hector - Nagy, Sándor, Mitrovics, Elek, Walter Lee - Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Csere: Tököli helyett Bori (31. perc), Mohl helyett Bertus (68. perc), Dosso helyett Sztokics (81. perc), Csukics helyett Gyurcsó (87. perc), illetve Sándor helyett Polonkai (a szünetben), Elek helyett Vaskó (67. perc), Walter Lee helyett Vasziljevics (73. perc), Nagy helyett Gosztonyi (79. perc), Alves helyett Nikolics (91. perc).
Sárga lap: Csukics, Ebala, Balogh, illetve Lipták, Horváth, Mitrovics, Tujvel.
Szögletarány: 5:3  (4:2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!