Palkovics Krisztián ismét vízre száll

Balatonfüred - A július 14-én kezdődő 43. Kékszalag versenyen ismét vízre száll és versenyez majd Palkovics Krisztián, a Sapa Fehérvár AV19 csapatának válogatott jégkorongozója.

Tóth Bence

 

Európa leghosszabb nagyhajós távolsági versenyén csütörtökön 10 órakor startol el társaival Palkovics Krisztián a Balatonfüred-Kenese -Siófok -Tihany-Keszthely -Balatonfüred útvonalon.
A versenyt első ízben 1934-ben, ezt követően kétévenként rendezték meg, de a háborús évek miatt 1945-ig csak öt Kékszalag versenyt rendeztek. A háború után először 1947-ben, majd hosszú évekig minden páratlan évben rendeztek tókerülő gyorsasági Kékszalag-versenyt 2001-ig. Ettől kezdve  évenként álltak rajthoz a hajók.
Palkó legjobb helyezése a megmérettetésen a harmadik hely volt, ám a fehérvári jégkorongcsapat jobbszélsője ismét dobogós helyezésben reménykedik.
-  Kategóriánkban esélyesek vagyunk megint dobogóra. Nyilván sok minden közrejátszhat abban, hogy miképp szerepelünk, de minden adott ahhoz, hogy jó eredményt "fussunk". Az időjárással nem foglalkozunk, mert bármilyen szélben jól megy a hajónk. Nagy adag szerencse viszont kell a versenyhez, mert nem csak a tudáson múlik az eredmény  - mondta a 36 éves csatár, hozzátéve, jó előjelnek tartja idei sikereiket, így a Balatonon elért első helyeket, valamint az Adriatic Race vitorlásversenyen, a legendás Wild Joe fedélzetén elért sikert is. A rajttól a célig mintegy 200 kilométeres távot megtevő hajók között komoly taktikai csatára van kilátás, mivel a változó  szél miatt gondosan kell megválasztani az útirányt a versenyzőknek.
Palkovics a következő jégkorongbajnoki szezonjára az edzések mellett vízen is készül, hiszen komoly szellemi és fizikai felkészülést igényel ez a sport. Igaz, a Sapával a kontraktusát még nem szignózta, ám ahogy Krisztián sejtelmesen fogalmaz: a tárgyalások folynak, nem hinné, hogy gond lesz ez ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!