Női holttest a Velencei-tóban - azonosították az asszonyt (frissítve)

FMH - A rendőrség kedden sajtóközleményben tudatta: azonosították az idős asszonyt, akinek holttestét szombaton emelték ki a Velencei-tóból. Mint kiderült: a budapesti néni egyedül érkezett nyaralójába, s mivel pár napig nem jelentkezett, családja utána ment.

Kovalcsik Katalin

Kedd - Azonosították a nőt

A Gárdonyi Rendőrkapitányságon kedden jelentkezett az asszony lánya - tudtuk meg Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivőtől.
A nő elmondta: Budapesten élő édesanyjának Gárdonyban van nyaralója, ahova a múlt héten egyedül érkezett. Mivel azonban napok óta nem érték el telefonon, eljöttek hozzá, de a nyaralót üresen találták. Így mentek be a rendőrségre az asszony eltűnésével kapcsolatban bejelentést tenni. Ekkor derült ki, hogy az eltűnt nő holttestét találták meg szombaton a Velencei-tóban.  

 A 81 éves budapesti asszony – lánya elmondása alapján – nem szenvedett krónikus betegségben.

Az elsődleges szakértői vélemények alapján az idegenkezűség kizárt, a néni halálát vízbefulladás okozta.

 A szakértői vizsgálat – mind a személyazonosság, mind a halál okának pontos megállapítása végett – folyamatban van.

 A rendkívüli haláleset körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.  

 

OLDALTÖRÉS: A fürdőruháról próbálnak azonosítani

 

 

 

 

Hétfő -  A fürdőruháról próbálnak azonosítani

Továbbra sem lehet  tudni, ki az áldozat, a rendőrség a lakosság segítségét kéri a szombaton talált holttest azonosításban. Szombat délután ötkor fedezték fel a gárdonyi Sport Beach  közelében, a parttól körülbelül 150 méterre a vízen lebegő testet. A rendőrök beemelték a csónakba az 50-60 év közötti nőt, de már nem tudtak segíteni rajta.

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő hétfőn közölte: továbbra sem ismert annak a nőnek a személyazonossága, akinek holttestét szombaton késő délután emelték ki a Velencei-tó Belső-tisztás elnevezésű területéről.

 

 

A Sport Beach partszakasztól mintegy 150 méterre, a víz felszínén lebegő női holttestet a Nadap kishajó kapitánya észlelte és értesítette a vízi járőröket. Ők hajójukba emelték az ősz hajú nő testét, és a partra vitték.  

A helyszínre érkezett ügyeletes orvos megállapítása szerint a halál a megtalálást megelőző 1-2 órában állhatott be. Elsődleges megállapítás szerint a hölgy halálát vízbefulladás okozta, ám annak pontos okáról szakértő nyilatkozik majd. 

Az elhunyt kilétéről azóta sincs információ, hasonló személyazonosságú nő eltűnésről ez idáig bejelentés nem érkezett a rendőrségre – tudtuk meg a szóvivőtől, aki hozzátette: a hölgyet fürdőruhája alapján próbálják azonosítani.

Személyleírása: 50-60 év körüli, vékony testalkatú, körülbelül 170-173 cm magas, haja körülbelül 8 cm hosszú, ritkuló, őszes. Arca vékony, bőre ráncos, arcéle kiugró, fogazata ép, szeme kékes színű. Testén anyajegy, sebhely, műtéti heg nem látható.
Amikor megtalálták, a képen látható sötétkék, világos mintázatú fürdőruhát és fehér színű, egybeöntött, műanyag, virágmintás papucsot viselt. 

A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói kérik, akik információval segíteni tudnak az elhunyt asszony személyazonosságában, jelentkezzenek a 22/355-003-as telefonszámon, vagy a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén. 

 

OLDALTÖRÉS: Ismeretlen nő holttestét emelték ki a Velencei-tóból

 

 

 

 

 

Ismeretlen nő holttestét emelték ki a Velencei-tóból

Halott nő testét emelték ki a Velencei-tóból szombat délután. A megyei mentősöket sokszor riasztották, a vasárnap húzósabb volt, tetőzött a kánikula. Pénteken hét hívást kaptak a mentősök a meleg miatt, szombaton többet, de a tetőzés vasárnap volt. Szijj Péter mentésvezteő elmondta, vasárnap a Velenci-tó környéki strandokra hívták őket a legtöbbször, majd hússzor.
- Most is  háromnegyed hatkor  egy hölgy miatt kértek segítséget Agárdra - összegezett a mentésvezető. - A hívások egy része napszúrás, ájulás miatt érkezett,  de elláttak a kollégáim epilepsziás beteget is. A városban, Székesfehérváron nem volt sok dolgunk, inkább a tókörnyéknek kellett segíteni. A velenceiek mellett vonultak a fehérváriak, a martonvásári kollégák is.   Volt, akit kórházba kellett vinni, a betegek felét a helyszíneken láttuk el.  Szombaton a polgárdi motorostalálkozóról egy súlyos és  két  könnyű sérültet vittünk kórházba, összecsúsztak. A gárdonyi strandra is elindultunk, de közben a rendőrök szóltak, hogy a hölgy már halott.
A strandtól körülbelül 150 méterre a Nadap hajó kapitánya vette észre a testet a vízben, a rendőrök csónakba emelték a 60 feletti, ősz hajú nőt, de már halott volt. Továbbra sem ismert annak a nőnek a személyazonossága, akinek holttestét szombaton késő délután emelték ki a Velencei-tó Belső-tisztás elnevezésű vízterületéről.

A helyszínre érkezett ügyeletes orvos megállapítása szerint a halál a megtalálást megelőző 1-2 órában állhatott be. Elsődleges megállapítás szerint a hölgy halálát vízbefulladás okozta, ám a halál pontos okáról szakértő nyiltakozik majd. Az elhunyt kilétéről egyelőre nincs információ, hasonló személyazonosságú nő eltűnésről ez idáig állampolgári bejelentés nem érkezett.

Az elhunyt nő személyleírása: 50-60 év körüli, vékony testalkatú, kb. 170-173 cm magas, haja kb. 8 cm hosszú, ritkuló, őszes. Arca vékony, bőre ráncos, arcéle kiugró, fogazata ép, szeme kékes színű. Testén anyajegy, sebhely, műtéti heg nem látható. Megtalálásakor sötétkék, világos mintázatú, egyberészes fürdőruhát  és fehér színű, egybeöntött, műanyag, virágmintás papucsot viselt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói kérik, akik információval segíteni tudnak az elhunyt személyazonosságának megállapításában, jelentkezzenek a 22/355-003-as telefonszámon, vagy jelezzék a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!